Home συνταγές Θ.Food hacking Food Hacking: Χρησιμοποιήστε Μπανάνες για να Ωριμάσουν τα Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι πολύ δύσκολο να τα βρούμε ώριμα και συνήθως πρέπει να περιμένουμε 3 εως και 5 ημέρες για να τα φάμε. Οι μπανάνες απελευθερώνουν αιθυλένιο που βοηθά στην ωρίμανση των αβοκάντο (και άλλων φρούτων). Την επόμενη φορά που θα θέλετε να φάτε αβοκάντο βάλτε το σε μία χάρτινη σακούλα μαζί με μία μπανάνα, θα ωριμάσει στο μισό χρόνο και ακόμα πιο γρήγορα. Αν δεν έχετε μπανάνες βάλτε ένα μήλο, τα ίδια αποτελέσματα θα έχετε.

 

Αναρτήθηκε την 19 Jul στην κατηγορία Θ.Food hacking
Tags:
  • http://www.facebook.com/people/Ilias-Sirganidis/100001032753987 Ilias Sirganidis

    Με αυτον τον τροπο θα ανακτησουμε κατι απο την φυσικη ωριμανση ως προς τα οφελη που δινουν τα φρουτα οταν κοβονται ωριμα απο τα δεντρα….εννοω βοηθαει στις διεργασιες ή μονο στο χρωμα και την επιταχυνση με καταληξη την αποσυνθεση;;;

    • Annahohlaki

      Γεια σου Ηλία. Tα φρούτα και τα λαχανικά παραμένουν ζωντανά για αρκετό καιρό μετά την κοπή τους και έτσι συνεχίζονται μέχρι κάποιο βαθμό, οι διαδικασίες ωρίμανσης. Τα αβοκάντος δεν μπορούν να καταναλωθούν ούτως ή άλλως άγουρα. Όσο πιο γρήγορα όμως ωριμάσουν τόσο πιο γρήγορα πρέπει να τα καταναλώσουμε, γιατί φυσικά μετά αρχίζει πιο γρήγορα η σήψη. Οι μπανάνες τα βοηθάνε να ωριμάσουν και να μαλακώσουν πιο γρήγορα, ώστε να μπορούν να καταναλωθούν και πιο γρήγορα. Τα ώριμα αβοκάντος που βρίσκεις στο εμπόριο δεν είναι γιατί κόπηκαν ώριμα αλλά γιατί παρέμειναν απούλητα περισσότερο καιρό. Εσύ μ’ αυτόν τον τρόπο συντομεύεις τη διαδικασία.