Ο θεός ή η φύση (αναλόγως που πιστεύει κανείς) για ποιο λόγο δημιούργησε τα ζώα; Για να τα αγαπάμε ή για να τα τρώμε;

Η πιο απλή απάντηση για τον καθένα είναι “άλλα για να τα αγαπάμε και άλλα για να τα τρώμε”. Ποια όμως είναι για να αγαπάμε και ποια για να τρώμε; Γιατί οι άνθρωποι ανάλογα με τα ήθη τα έθιμα και τις συνήθειες της κάθε χώρας που ζούνε τρώνε ότι περπατάει, σέρνεται ή πετάει. Ποιοί έχουν δίκιο λοιπόν; Eμείς που αγαπάμε τους σκύλους ή οι Ασιάτες που τους τρώνε; Αν το πάρουμε δημοκρατικά αυτοί έχουν δίκιο, είναι πολύ περισσότεροι! Μέσα μας όμως ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν γιατί οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ζήσει με ένα σκύλο,έχουμε πάρει αγάπη από αυτόν και τον έχουμε αγαπήσει, πως είναι δυνατόν να τον φάμε; Τρώγεται η αγάπη;

Τα υπόλοιπα ζώα (το “κρέας” μας), είναι ικανά να δώσουν αγάπη ή είναι άβουλα πλάσματα κατασκευασμένα από το θεό (ή τη φύση) μόνο για τροφή των ανθρώπων;
θα μπορούσα να γράψω εγκυκλοπαίδειες για την αγάπη των ζώων αλλά επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και δεν θα ήθελα να γίνω ο λόγος να φτωχύνεται (κι’άλλο) θα σας αφήσω να δείτε τα παρακάτω βίντεο, αν μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις η αξία αυτών που θα δείτε είναι ανεκτίμητη!!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ



δεν μπόρεσα να ενσωματώσω αυτό το video αλλά πρέπει να το δείτε!!!




Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η φυσική κατάληξη

Μέχρι σήμερα αγαπάγατε τα κοτόπουλα (στο φούρνο), τα γουρούνια (με ένα μήλο στο στόμα) και τις αγελάδες (φιλέτο). Ελπίζω και εύχομαι αυτά τα λίγα λεπτά που διαθέσατε να κάνουν τη διαφορά στη ζωή σας, στην υγεία σας, μα πάνω απ’όλα στη ψυχή σας!

Αναρτήθηκε την 12 Jul στην κατηγορία Tα νέα της Γης / Ο Θαυμαστός κόσμος των ζώων / Χορτοφαγία
Tags:
  • Gabriel

    Νομίζω ότι η βασική προοπτική του άρθρου είναι ότι ο κόσμος αυτός κατασκευάστηκε για τον άνθρωπο.  Δε νομίζω ότι η ζωή στον πλανήτη μας δημιουργήθηκε για να έρθουμε στο τέλος εμείς και να τη διαχειριστούμε/εκμεταλλευτούμε.  Αν για κάποιον λόγο ο άνθρωπος εξαφανιστεί από τη Γη, τα άλλα πλάσματα θα συνεχίσουν τις ζωές τους, και ο πλανήτης μας θα συνεχίσει να περιστρέφεται.  Άρα δε νομίζω ότι ο Θεός ή η Φύση έφτιαξε τα ζώα για να τα αγαπάμε ή για να τα τρώμε.  Μην ξεχνάμε και το παράδειγμα των δεινοσαύρων και όσων ζώων εξαφανίστηκαν ή πρόκειται να εξαφανιστούν λόγω των αλλαγών των συνθηκών στη Γη.  Τα πράγματα έχουν έτσι όπως είναι διότι εδώ οδήγησαν συγκυρίες και συνθήκες του πλανήτη.
    Επίσης αυτό που λένε κυρίως οι θρησκευόμενοι, ότι δηλαδή ο άνθρωπος φτιάχτηκε για να κυριαρχεί στα ζώα επίσης θεωρώ ότι είναι υπερβολικό.  Πόσα είδη ζώων υπάρχουν και σε πόσα ο άνθρωπος έχει κυριαρχήσει και τα έχει εξημερώσει.  Είναι ελάχιστα (σκύλος, άλογο, αγελάδα, γάιδαρος, πρόβατο κλπ).  Οι κατσαρίδες ή οι καρχαρίες μας αναγνωρίζουν ως βασιλείς της φύσης;
    Νομίζω ότι γενικά ο άνθρωπος τα πάει καλύτερα (συναισθηματικά και επικοινωνιακά) με τα θηλαστικά.  Η ευφυΐα τους είναι αυξημένη σε σχέση με τα άλλα ζώα.
    Πάντως και εγώ έχω μια απορία:  Ποια είναι η φυσική τροφή του ανθρώπου, παρατηρώντας τα δόντια μας και το πεπτικό μας σύστημα.  Βλέπω ότι ούτε οι γιατροί ούτε οι διατροφολόγοι συμφωνούν σε αυτό.
    Να έχετε μια καλή ημέρα.

    • Greenchefgr

      Καλησπέρα Gabriel, η προοπτική του άρθρου είναι ότι λέει ο τίτλος του και τίποτα παραπάνω, ένα ον το οποίο είναι ικανό να δώσει αγάπη δεν μπορεί να είναι φαγητό. Δεν είναι θέμα κυριαρχίας αλλά συνύπαρξης και αλληλοσεβασμού. Οι άνθρωποι έφτιαξαν τις θρησκείες και είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους και όπως τους βολεύει. Μία κατσαρίδα ή ένα ψάρι δεν έχουν ανάγκη ούτε την φροντίδα μας ούτε την αγάπη μας (αν και ο καρχαρίας είναι το μόνο ψάρι που εκδηλώνει κάποια συναισθήματα). Στην θάλασσα ότι και να κάνουμε εμείς πάντα το μεγάλο ψάρι θα τρώει το μικρότερο, στη Γη όμως θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο ο μεγαλύτερος να φροντίζει τον μικρότερο!!! Δεν ξέρω να σου πω για τους δεινόσαυρους, δεν ήμουν εκεί και να είσαι σίγουρος πως ούτε οι επιστήμονες ξέρουν, υποθέσεις κάνουνε και σε ότι συμφωνούν οι περισσότεροι από αυτούς μας το πασάρουν σαν δεδομένο…!!! Αυτό που ξέρω όμως σίγουρα είναι ότι η αγάπη δεν τρώγεται!!! Το σώμα μας χρειάζεται τα πάντα για να λειτουργεί σωστά οπότε χρειάζεται να τρώμε τα πάντα, μόνο που  τα ζώα δεν είναι φαγητό, χαίρονται όπως εμείς, στεναχωριούνται, πονάνε, αγαπάνε, κάνουν οικογένειες, έχουν φίλους, δεν έχουν το μυαλό μας και για αυτό χρειάζονται την φροντίδα μας, είναι παιδιά που δεν μεγαλώνουν ποτέ.
      Σε ευχαριστώ για την επικοινωνία :)