Ο πιο υγιεινός τρόπος για τηγανητές πατάτες χωρίς ενοχές.

Υλικά για το ταψί της κουζίνας

  • 4-5 μέτριες πατάτες
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1 κομμάτι λαδόκολλα στο μέγεθος του ταψιού

 

Παρασκευή

  1. Κόβουμε τις πατάτες για τηγανητές, τις στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας, τις αλατίζουμε και τις λαδώνουμε με το λάδι ανακατεύοντάς τις με τα χέρια καλά.
  2. Στρώνουμε με αντικολλλητικό χαρτί το ταψί και απλώνουμε τις πατάτες, έτσι ώστε να μην είναι η μια πάνω στην άλλη.
  3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μέχρι να ροδίσουν , τις αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν κι απ’ την άλλη πλευρά  και τις βγάζουμε από το φούρνο. Αν θέλουμε τους ρίχνουμε λίγη ρίγανη μόλις τις βγάλουμε.

Α.Χ.