Ο πιο υγιεινός τρόπος για τηγανητές πατάτες χωρίς ενοχές.
Υλικά για το ταψί της κουζίνας
- 4-5 μέτριες πατάτες
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι
- 1 κομμάτι λαδόκολλα στο μέγεθος του ταψιού
Παρασκευή
- Κόβουμε τις πατάτες για τηγανητές, τις στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας, τις αλατίζουμε και τις λαδώνουμε με το λάδι ανακατεύοντάς τις με τα χέρια καλά.
- Στρώνουμε με αντικολλλητικό χαρτί το ταψί και απλώνουμε τις πατάτες, έτσι ώστε να μην είναι η μια πάνω στην άλλη.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μέχρι να ροδίσουν , τις αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν κι απ’ την άλλη πλευρά και τις βγάζουμε από το φούρνο. Αν θέλουμε τους ρίχνουμε λίγη ρίγανη μόλις τις βγάλουμε.
Α.Χ.