Βασικά αυτή η συνταγή θα έπρεπε να λέγεται ταλιατέλες με ότι βρήκα στο ψυγείο αλλά αφού επικράτησε η γεύση της μελιτζάνας μπήκε το όνομα της στον τίτλο.Τα λαχανικά συνδυάζονται πολύ καλά μεταξύ τους, για τις σάλτσες των ζυμαρικών δεν χρειάζεται συνταγή πειραματισμό θέλει και φαντασία.

Η συνταγή είναι με την χρήση μηχανής για ζυμαρικά που πιστεύω ότι είναι πολύ χρήσιμη και δεν είναι καθόλου ακριβή, αλλά όποιος δεν έχει μπορεί να ανοίξει λεπτό φύλλο με τον πλάστη και με ένα μαχαίρι να κόψει ταλιατέλες στο επιθυμητό πάχος.

Υλικά

  • 150 γρ, σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 2/3 φλιτζ νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε μπουκιές
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη στη μέση και σε λεπτές φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 -5 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ελαιολαδο
  • μία πρέζα ρίγανη
  • αλάτι  -  πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ το αλεύρι, σιμιγδάλι, νερό και 1 κ.σ. αλάτι, ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό ζυμάρι.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια, αλευρώνουμε την επιφάνεια μπροστά από τη μηχανή και τη ρυθμίζουμε στο 1.
  4. Περνάμε το κομμάτι της ζύμης αρκετές φορές μέχρι να γίνει λείο (κάθε φορά που το περνάμε το διπλώνουμε στη μέση).
  5. Βάζουμε τη μηχανή στο 4 ή στο 5 αναλόγως πόσο λεπτές θέλουμε να είναι οι ταλιατέλες και περνάμε το φύλλο μία φορά.(φροντίζουμε να ξεδιπλώνουμε το φύλλο για να μην κολλήσει).
  6. Κόβουμε τις ταλιατέλες και τις κρεμάμε  σε μία κρεμάστρα σε χώρο που αερίζεται για 20 λεπτά να ξεραθούν λίγο, δεν πρέπει όμως να ξεραθούν πολύ!
  7. Βάζουμε νερό να βράσει σε μία κατσαρόλα (περίπου 1 1/2 λίτρο), ταυτόχρονα σοτάρουμε τα λαχανικά εκτός από τον μαϊντανό.
  8. Μόλις βράσει ρίχνουμε αλάτι και βάζουμε τις ταλιατέλες, χρειάζονται μόνο 2 λεπτά, μέχρι αυτή τη στιγμή τα λαχανικά πρέπει να έχουν μαλακώσει, με μία πηρούνα παίρνουμε τις ταλιατέλες από την κατσαρόλα και τις βάζουμε στο τηγάνι, ρίχνουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
  9.  Αφήνουμε στο τηγάνι για 2 με 3 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως

    .