Συχνά βαριόμαστε τα ίδια φαγητά, με μικρές τροποποιήσεις όμως και με λίγα διαφορετικά υλικά, μπορούμε να δημιουργούμε καινούργιες γεύσεις και εμφάνιση.

Υλικά για το πιλάφι

1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα ή κίτρινο(ανάλογα πόσο σπυρωτό το θέλουμε)

2 -2 1/2 φλυτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά μαργαρίνη

αλάτι

φλούδα 1/2 λεμονιού

Υλικά για το σπανάκι

1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο

1 τριμμένο καρότο

1/2 πράσινη πιπεριά

1/2 φινόκιο

1 τομάτα σε κύβους

300 gr σπανάκι χονδροκομμένο

αλατοπίπερο

1/2 κουταλάκι γλυκάνησο ή μαραθόσπορο

1/2 κουταλάκι ξερό κόλλιανδρο

1/2 ποτηράκι του κρασιού άσπρο ξηρό κρασί

χυμό λεμονιού κατά βούληση

Παρασκευή

για το ρύζι

Ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε το ρύζι να γυαλίσει, προσθέτουμε τη φλούδα του λεμονιού, το νερό, το αλάτι και το αφήνουμε να “πιει” τα υγρά του, μέχρι να στεγνώσει τελείως. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την περιλούζουμε στο ρύζι, ανακατεύουμε.

για το σπανάκι

  1. Σωτάρουμε σε βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το φινόκιο, την πιπεριά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε την τομάτα, το σπανάκι, λίγο νερό  τα μπαχαρικά και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μαγειρευτεί.
  2. Όταν μείνει με το λάδι σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και κατεβάζουμε
  3. Σερβίρουμε πρώτα μια μπάλα ή ένα μικρό τσέρκι ρύζι και από πάνω προσθέτουμε το σπανάκι.

Α.Χ.