Home Featured (Πλαστικό) Σκουπιδάκι στον Ωκεανό…!!! [Video]

Οι επιστήμονες του ωκεανογραφικού ινστιτούτου Scripps, εξέδωσαν πρόσφατα μία μελέτη που αναφέρει ότι τα πλαστικά σκουπίδια στον Ειρηνικό ωκεανό έχουν αυξηθεί 100 φορές τα τελευταία 40 χρόνια. Αυτή η τεράστια αύξηση μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο θαλάσσιο οικοσύστημα.

Τα πλαστικά που πετάμε στη θάλασσα σκοτώνουν τις χελώνες, τα δελφίνια, τις φώκιες  και άλλα ζώα, μολύνουν τη θάλασσα και καταστρέφουν τις ακτές!

Η φωτογραφία είναι από το Μουσείο “Βιομηχανικού Σχεδίου” της Ζυρίχης και αυτή είναι η ποσότητα των σκουπιδιών που πετιούνται στη θάλασσα κάθε 15 δευτερόλεπτα!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το πλαστικό είναι ένα υποπροϊόν των ορυκτών καυσίμων, η εξαγωγή πετρελαίου για την παραγωγή πλαστικού μολύνει το νερό , τη Γη που καλλιεργούμε την τροφή μας και τον αέρα που αναπνέουμε. Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε εργοστάσια παραγωγής πλαστικού υποφέρουν από πολύ σοβαρές ασθένειες που οφείλονται στα τοξικά που αναπνέουν. Το πλαστικό σκοτώνει τα πάντα στο πέρασμα του, σκοτώνει τα ζώα που άθελα τους το τρώνε, σκοτώνει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο!”

 Staci Lee-Sherwood

 

 

 

 

Λύση αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει, στο χέρι μας όμως είναι να μειώσουμε την χρήση των πλαστικών.

  • Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σακούλες
  • Ετοιμάζουμε μόνοι τα φαγητά, σνακς, χυμούς, καφέδες κλπ ή αποφεύγουμε όσα είναι σε πλαστικές συσκευασίες.
  • Δεν πετάμε σκουπίδια στη θάλασσα (και στη στεριά).
  • Ανακύκλωση – Ανακύκλωση – Ανακύκλωση!!!

Δείχνουμε σεβασμό στη Γη για να μας σεβαστή και αυτή, πολλοί από εμάς δεν έχουμε καταλάβει ότι ζούμε σε μία μπάλα που αιωρείται στο πουθενά, αν την καταστρέψουμε που θα πάμε;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναρτήθηκε την 12 Jul στην κατηγορία Featured / Tα νέα της Γης