Υλικά

  • 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  1 1/2 φλυτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 3 κουταλιές χονδροκομμένα αμύγδαλα
  • 2-3 κουταλιές σταφίδες
  • 200 gr μαργαρίνη
  • 3/4 φλυτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλάκι μπέηκιν πάουντερ
  • 1 αυγό
  • 1/3 φλυτζανιού γάλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι υγρή βανίλια
  • 1 λαδόκολλα στο μέγεθος του ταψιού
Παρασκευή
  1. Χτυπάμε για 3-4 λεπτά τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη και το αυγό.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα και τη βανίλια και ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με τη μπέηκιν, το τριμμένο αμύγδαλο, τις σταίδες και τις νιφάδες, ανακατεύοντας με πιρούνι. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 3-4 ώρες να απορροφήσουν οι νιφάδες υγρασία και να δέσει η ζύμη αλλά και να παγώσει το βούτυρο.
  4. Απλώνουμε σε ταψί τη λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα μπισκότα, κάνοντας μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού χωρίς να τα πατήσουμε. Φροντίζουμε να αφήσουμε αποστάσεις μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν.
  5. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10′-15′.

Α.Χ.

 

Αναρτήθηκε την 14 Jul στην κατηγορία 4. Επιδόρπια / Γλυκά [vegetarian]