Υλικά
- 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φλυτζάνι νιφάδες βρώμης
- 3 κουταλιές χονδροκομμένα αμύγδαλα
- 2-3 κουταλιές σταφίδες
- 200 gr μαργαρίνη
- 3/4 φλυτζανιού καστανή ζάχαρη
- 1 1/2 κουταλάκι μπέηκιν πάουντερ
- 1 αυγό
- 1/3 φλυτζανιού γάλα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι υγρή βανίλια
- 1 λαδόκολλα στο μέγεθος του ταψιού
Παρασκευή
- Χτυπάμε για 3-4 λεπτά τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη και το αυγό.
- Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα και τη βανίλια και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με τη μπέηκιν, το τριμμένο αμύγδαλο, τις σταίδες και τις νιφάδες, ανακατεύοντας με πιρούνι. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 3-4 ώρες να απορροφήσουν οι νιφάδες υγρασία και να δέσει η ζύμη αλλά και να παγώσει το βούτυρο.
- Απλώνουμε σε ταψί τη λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα μπισκότα, κάνοντας μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού χωρίς να τα πατήσουμε. Φροντίζουμε να αφήσουμε αποστάσεις μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10′-15′.
Α.Χ.