Home οικολογικά νέα Εφαρμογές / Applications Διαχειριστείτε τις συνταγές μαγειρικής σας στο Linux!

Διαχειριστείτε τις συνταγές μαγειρικής σας στο Linux!

Η αλήθεια είναι ότι στο Linux δεν υπαρχουν και πολλές εφαρμογές που δίνουν την δυνατότητα συγκέντρωσης και διαχείρισης των συνταγών μαγειρικής, για όσες και όσους τέλος πάντων, έχουν αυτό το χόμπι.
Υπάρχουν όμως δυο εφαρμογές που κανουν καλά την δουλειά τους και ασχέτως αν έχουν καιρό να ενημερωθούν δουλεύουν μια χαρά:

Gourmet Recipe Manager

Μια πλήρης εφαρμογη διαθέσιμη για Linux και Windows που επιτρέπει συλλογή, αναζήτηση, διαχείριση και περιήγηση (collect, search, organize, και browse) στις συνταγές μαγειρικής σας.
Επίσης δίνει την δυνατότητα δημιουργίας από λίστες με ψώνια μα και υπολογισμό των διατροφικών μας συνηθειών.
Εισάγει τα αρχεία από τις εφαρμογές Mealmaster, MasterCook (για Windows) και του KRecipe (που ακολουθεί), ακομα υποστηρίζει εξαγωγή από PDFs, ιστοσελίδες και άλλα formats.
Είναι ελεύθερο λογισμικό και χρησιμοποιεί Python, GTK + και SQLAlchemy.
Κανονικά θα το βρείτε στους διαχειριστές πακέτων των διανομών σας (Κέντρο Λογισμικου, Synaptic, Yum, Yast, κλπ), μα μπορείτε να το κατεβάσετε και από την ιστοσελίδα του:

-Σε Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές, μπορείτε να το εγκαταστησετε στα γρήγορα με την παρακάτω εντολή, στο τερματικό σας:

 

Αν και σχεδιασμένο για Gnome, μπορείτε να το εγκαταστησετε όποιο γραφικό περιβάλλον και αν έχετε.
Δείτε το και στο βίντεο:

Krecipes

Το Krecipes είναι σχεδιασμένο για KDE γραφικό περιβάλλον, μα και αυτό μπορείτε να το εγκαταστήσετε και στο Gnome μα και σε άλλα περιβάλλοντα (αν και θα “σύρει” κάμποση QT μαζί του).
Και αυτή με πολλά χαρακτηριστικά, όπως: Υπολογισμό θερμίδων και δημιουργία συνταγών για δίαιτες (θερμίδες, βιταμίνες, υδατάνθρακες ανά συνταγή), λίστα με ψώνια, συλλογή, αναζήτηση, διαχείριση και περιήγηση στις συνταγές μας και υποστηρίζει πολλές βάσεις δεδομένων.
Είναι ελεύθερο λογισμικό και βασίζεται σε MySQL.
Κανονικά θα το βρείτε στους διαχειριστές πακέτων των διανομών σας (Κέντρο Λογισμικου, Synaptic, Yum, Yast, κλπ), μα μπορείτε να το κατεβάσετε και από την ιστοσελίδα του:

-Σε Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές, μπορείτε να το εγκαταστήσετε στα γρήγορα με την παρακάτω εντολή, στο τερματικό σας:

http://osarena.net

Αναρτήθηκε την 23 Jul στην κατηγορία Εφαρμογές / Applications
Tags: