Υλικά

Ζύμη

  • 450 – 500 γρ. αλεύρι
  • 3 φλιτζ. χλιαρό νερό
  • 30 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 1/2 φλιτζ.ελαιόλαδο
  • αλάτι

Γέμιση

  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 – 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Πρετοιμασία

  1. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το αλάτι,  προσθέτουμε και το αλάτι και ζυμώνουμε άλλο λίγο, σκεπάζουμε τη ζύμη με μία νωπή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  2. Λαδώνουμε ελαφρά να ταψί και στρώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε άλλα 20 λεπτά να φουσκώσει πάλι.
  3. Απλώνουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, ραντίζουμε με το λάδι, αλατοπιπερόνουμε κι πασπαλίζουμε με την ρίγανη.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 με 30 λεπτά αναλόγως το φούρνο.
  • http://www.facebook.com/NIKOS.JANGOS ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΓΚΟΣ

    μήλου εννοειτε πως ειναι απο την νήσο Μήλο;

    • sofarebel

      Ναι είναι μία παραδοσιακή συνταγή της Μήλου!