- 750 gr περίπου αλεύρι
- 450 gr χλιαρό νερό
- 25 gr ξερή μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 2 κουταλιές λάδι
- προαιρετικά 1 κουταλάκι καλοτριμμένη ρίγανη ή θυμάρι ή πάπρικα ή σπασμένο σιναπόσπορο( ανάλογα με τη γεύση της γέμισης)
Παρασκευή
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε το μισό αλεύρι. Αφήνουμε για μισή ώρα περίπου το μείγμα να ξεκινήσει η ζύμωση και κατόπιν προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι, τη ρίγανη και το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να είναι μαλακό αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο παραπάνω αλεύρι.
Α.Χ.