Home συνταγές Ε. Χυμοί - Αφεψήματα - Κοκτέιλς Tι θα κάνουμε τα σποράκια του καρπουζιού;

Θα τα κάνουμε δροσερό “γάλα” γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία!!

Υλικά

1/2 ποτήρι ηλιόσπορο ή κολοκυθόσπορο ή

όσα σποράκια καρπουζιού μαζέψουμε

2 ποτήρια νερό

προαιρετικά 3-4 φυλλαράκια λουίζας

Παρασκευή

Μουσκεύουμε τους ηλιόσπορους ή τους κολοκυθόσπορους από το προηγούμενο βράδυ για να ενεργοποιηθούν τα ένζυμά τους. Τα σποράκια του καρπουζιού είναι ήδη σε υγρό περιβάλλον και δε χρειάζονται μούσκεμα.

Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, μαζί με το νερό  και τα πολτοποιούμε.

Σουρώνουμε καλά σε σουρωτήρι και αφήνουμε το γάλα  στο ψυγείο να δροσίσει.

Το καταναλώνουμε αυθημερόν.!

Α.Χ.

 

  • http://www.facebook.com/NIKOS.JANGOS ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΓΚΟΣ

    Ένα χρήσιμο tip είναι πως οι σπόροι απο το καρπουζι περιέχουν…………….ωμέγα λιπαρά οξέα!!!!!!!!!!!!!

    Χρήσιμα για όσους δεν τρώνε ψάρια και επιλέγουνε φυτικές πηγές των Ω λιπαρών όπως τα καρύδια ο λιναρόσπορος οι σπόροι κάνναβης κλπ.. :)

  • Green Chef

     Αυτό το τελευταίο δεν το ήξερα θα το δοκιμάσω!!! :)