Home οικολογικά νέα Ανοιχτός κώδικας [οpen source] Open Source Ecology και Global Village Construction Set: Ανοιχτου Κώδικα Αγροτεχνολογία

Αφορμή για την το άρθρο αυτό είναι ένα post στο φόρουμ της Ελληνικής Κοινότητας Ubuntu, από το μέλος c7p.

Τα ειδικευμένα εργαλεία που χρειάζονται σε διάφορα επαγγέλματα έχουν δημιουργήσει ολόκληρους βιομηχανικούς κλάδους, για παράγωγη, διάθεση και πώληση αυτών των εργαλείων.

Παρ’ ολ’ αυτά, όπως και κάθε ειδικευμένο ως συνηθως, βγαίνει στην αγορά και σε υψηλές τιμές.

Αυτή λοιπόν η ανάγκη, είχε σαν αποτέλεσμα ένα δίκτυο αγροτών, μηχανικών και υποστηρικτών που έχουν συλλάβει και δημιουργούν το Global Village Construction Set, μια ανοιχτού κώδικα, χαμηλού κόστους, υψηλής απόδοσης τεχνολογική πλατφόρμα.

Έχει σχεδιαστεί ώστε να καταστεί δυνατή η κατασκευή DIY βιομηχανικών μηχανημάτων.

Το GVCS, έχει σαν αποτέλεσμα να είναι προσιτή η κατασκευη και απόκτηση τέτοιων μηχανημάτων και εργαλείων, με συνέπεια η γεωργική παράγωγη να γίνεται με τα πιο σύγχρονα μέσα και παράλληλα την βελτίωση της οικονομίας.

Σημειώστε πως αυτά τα μηχανήματα και εργαλεία υπαρχουν σε πιο ασθενείς οικονομικά και υποανάπτυκτες χώρες (Κένυα, Ρουάντα, κλπ), όπου μαλιστα εκπαιδεύουν και κόσμο ωστε να μπορεί να συνεχιστή η αλυσίδα παραγωγής και ανάπτυξής.

Δείτε το παρακατω βιντεο:

 

Και σε πράξη το Open Source Ecology, στην Αφρική:

-Το wiki της Open Source Ecology (στα Ελληνικά που καλό θα ήταν όποιος έχει τη καλή διάθεση. χρονο και καλη γνωσης να τα μεταφράσει λίγο πιο καλά.

-Η ιστοσελίδα (wiki) του Global Village Construction Set.

Global Village Construction Set in 2 Minutes from Open Source Ecology on Vimeo.

 

>>Θα παρακαλεσω άθερμα, όποιον έχει κάποια παραπάνω γνώση και άποψη για το θέμα, να μας ενημερώσει, ωστε να γίνει και να πιο πλήρες άρθρο στη πορεία σχετικά με το Open Source Ecology.

 

ΠΗΓΗ: http://osarena.net