Home συνταγές Δ. Αρτύματα Aλάτι με βότανα και σπόρους.

Μεγάλο μέρος του αλατιού που καταναλώνουμε, αναζητώντας τη γεύση, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε εύκολα με το παρακάτω γευστικό και εύκολο αλλά και γεμάτο ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και μέταλλα, παρασκεύασμα.

Υλικά

1 κουταλιά γλυκού κόλλιανδρο

1 κ.γ. μαραθόσπορο

1 κ.γ. σουσάμι

1 κ.γ. λιναρόσπορο

3 κ.σούπας σιναπόσπορο

3 κ.σ. ρίγανη ξερή

3 κ.σ. θυμάρι ξερό

5 κ.σ. άνηθο ξερό

2 κ.σ. δυόσμο ξερό

1/2 κ.σ. κάρδαμο ξερό

1 κ.σ. δενδρολίβανο ξερό

2 κ.σ. βασιλικό ξερό

1/2 κ. σ. πιπέρι μαύρο

5 κ.σ. χονδρό φυσικό θαλασσινό αλάτι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα περνάμε από το μύλο του καφέ ή σ’ ένα δυνατό μίξερ.

Το χρησιμοποιούμε στη θέση του αλατιού, κερδίζοντας όλα τα οφέλη των βοτάνων και των σπόρων αλλά ικανοποιούμε και τη γεύση μας, μια και δεν την έχουμε τυχαία σαν αίσθηση.

Ταιριάζει πολύ καλά με σαλάτες, ρύζι, πλιγούρι, κινόα, ψητά και βραστά λαχανικά, σούπες και πολλά άλλα παρασκευάσματα.

Φροντίζουμε να μην κάνουμε μεγάλες ποσότητες, ώστε  να μην καταστρέφονται τα πολύτιμα συστατικά των βοτάνων. Επίσης κοιτάμε να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκα.

Άννα Κανέλλου

 

Αναρτήθηκε την 15 Jun στην κατηγορία Δ. Αρτύματα