Home οικολογικά νέα Διατροφή / ευεξία Ωμοφαγία και αποτοξίνωση.H Φλώρα Παπαδοπούλου προτείνει.

Η Φλώρα Παπαδοπούλου είναι από τους πρώτους υποστηρικτές της χορτοφαγικής ωμοφαγίας στην Ελλάδα.

Με υπομονή και επιμονή κατάφερε μέχρι τώρα να ενημερώσει πολύ κόσμο για τα οφέλη της ωμοφαγίας και να κάνει επίσης πολλούς να σταματήσουν να φοβούνται να δοκιμάσουν έναν εναλλακτικό τρόπο διατροφής , πείθοντάς τους να πειραματιστούν  και να ακολουθήσουν για λιγότερο ή περισσότερο καιρό ένα τρόπο διαβίωσης που με τους σωστούς διατροφικούς συνδυασμούς και τη άσκηση μόνο καλό μπορούν να αποκομίσουν.

Το παρακάτω κείμενο βρίσκεται στο βιβλίο της “Χορτοφαγική Ωμοφαγία” και αφορά την:

Ωμοφαγία και Αποτοξίνωση.

Όταν τρώμε μαγειρεμένες τροφές, θερμικά ή χημικά επεξεργασμένες, ή συσκευασμένες με επιπρόσθεση συντηρητικών , τότε προσλαμβάνουμε μεγάλη ποσότητα τοξινών.
Όταν επιχειρούμε να φάμε κάτι, με το που το βάζουμε στο στόμα μας μέσω του σάλιου ο οργανισμός αναλύει την τροφή και στέλνει το μήνυμα στον εγκέφαλο ώστε να κάνει την έκκριση των κατάλληλων για την πέψη υγρών.
Αν έχει τοξίνες η τροφή  τότε ο οργανισμός εκκρίνει μιε βλεννώδη ουσία που καλύπτει όλο το πεπτικό σύστημα με σκοπό να ασφαλίσει τον οργανισμό από την απορρόφηση του από τις τοξίνες.
Επίσης μπαίνει σε κατάσταση στρες του σώματος που δεν το αντιλαμβανόμαστε.
Όταν ο οργανισμός βρίσκεται σ’ αυτή την κατάσταση είναι ευνόητο ότι δεν μπορεί ν’ απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά της τροφής, αλλά όταν αυτό γίνεται τις περισσότερες ώρες της ημέρας (που αυτό γίνεται κατά κανόνα) ο οργανισμός μας βρίσκεται σε άμυνα οπότε δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτοκαθαριστικά και αυτοθεραπευτικά.
Ο αυτοκαθαρισμός και η αυτοθεραπεία είναι βασικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.
Όταν λοιπόν ξεκινήσουμε Ωμοφαγία και χρησιμοποιούμε τροφές βιολογικά καλλιεργημένες , τότε ο οργανισμός μας δεν μπαίνει σε κατάσταση άμυνας με αποτέλεσμα να έχει χρόνο και δύναμη να αυτοκαθαριστεί.
Η Ωμοφαγία είναι μια μέθοδος αποτοξίνωσης αργή η οποία ξεκινάει σε 24 ώρες από τη στιγμή που δεν φάμε κάτι με τοξίνες και σταματάει αμέσως με το που θα βάλουμε στο στόμα μας έστω και μία τηγανητή πατάτα ή ένα μπισκότο.
Όταν ο οργανισμός αρχίσει την αποτοξίνωση εκείνο που κάνει είναι, να παίρνει όλα τα τοξικά απόβλητα που έχει αποθηκεύσει  σε όλα τα όργανα ,με σκοπό να τα αποβάλει .
Όταν συμβαίνει αυτό ,αρχίζουν τα συμπτώματα της αποτοξίνωσης, τα οποία διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και λόγω της ωμοφαγίας είναι ελαφρά : πονοκέφαλος , ελαφρές ζαλάδες σποραδικά, ανακατωσούρες στο στομάχι , τάση για εμετό κ.λ.π.
Συνήθως βγαίνουν στην επιφάνεια τα προβλήματα υγείας που έχουμε π.χ. αν κάποιος είναι επιρρεπής στους πονοκεφάλους θα τον πιάσει πονοκέφαλος κ.λ.π.
Αν για παράδειγμα κάποιος που είναι 50 χρονών και μέχρι τώρα έκανε μια συμβατική κρεατοφαγική διατροφή , ξεκινήσει αποτοξίνωση με νερό θα έχει πολύ έντονα συμπτώματα αποτοξίνωσης , ενώ αν την κάνει με σταφύλι θα είναι πιο ήπια κ.λ.π.
Καλό είναι όταν κάποιος αποφασίσει να τραφεί με φυσικές τροφές και να υιοθετήσει έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής , στους 6-7 μήνες Ωμοφαγίας να κάνει μια αποτοξίνωση 10 ημερών με βότανα (υπάρχουν πολλές τέτοιες φόρμουλες στο εμπόριο) http: //blessed-herbw.com/photow2ihtml και να αφαιρέσει την μουκοειδή πλάκα που βρίσκεται στο πεπτικό του σύστημα και τον εμποδίζει στο να απολαμβάνει το μέγιστο της ποιότητας που μπορεί.
Μετά από αυτήν την αποτοξίνωση και συνεχίζοντας την Ωμοφαγική διατροφή τα θετικά αποτελέσματα στον οργανισμό μας είναι θεαματικά!
Η αύξηση της ενέργειας είναι κάθετα ανοδική!
Ο άνθρωπος λάμπει!
Η βιοενέργεια είναι αισθητή και μπορεί να τη δει κανείς και με φωτογραφίες Κίρλιαν.
Και όποιος θα σας βλέπει, θα σας λέει ότι ακτινοβολείτε!
Φλώρα Παπαδοπούλου.
Χορτοφαγική Ωμοφαγία
Σεμινάρια-Βιβλία
Πληροφορίες
  • Anastasia Mylonog

    εκανα ωμοφαγια 15 μερες απιστευτη εμπειρια τρως χωρις να βαρενεις ποτε, δεν νοιωθεις να εχεις σωμα διοτι δεν πονας πουθενα, σημειοτεον ειμαι 58 χρονων,νοιωθεις μια εσωτερικη γαληνη και αρμονια, κανεις την γυμναστικη σου με περισσοτερο κεφι  εισαι χαρουμενος, το μυαλο σου ξυραφι, τη σκαλα την ανεβαινεις πετωντας,……. 
      

    • sofarebel

      Πολύ χαίρομαι Αναστασία που σε βοήθησε η ωμοφαγική διατροφή. Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες την εμπειρία σου μαζί μας. Αν συνεχίσεις στον μήνα θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά τα αποτελέσματα :)

  • Ακης

    εγω θελω να το ξεκινήσω αλλα μετα απο λιγες μερες με πιανει αηδια γ αυτου του ειδους τροφη. μηπως ξερετε γιατι συμβαινει αυτο

    • sofarebel

      Δεν ξέρω τι ακριβώς τρως, αν τρως συνέχεια το ίδιο φαγητό λογικό είναι να το βαρεθείς, χρειάζεται ποικιλία και πολλά μικρά γεύματα καθημερινά