Υλικά για 4 μερίδες.
- 400 gr φυσικό τόφου
- 4 μέτριες πατάτες
- 4 μέτρια καρότα
- 1 μικρό πράσσο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- αλατοπίπερο
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ξερό κόλλιανδρο
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κούπα λεμονιού
- 4 γεμάτες κουταλιές πικάντικη μουστάρδα
- 1 φλυτζάνι φυτική κρέμα ή 1 φλυτζάνι γιαούρτι
- 2 φλυτζάνια ζωμό ή νερό
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- λίγο ψιλικομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Παρασκευή
- Κόβουμε σε μπουκιές το τόφου και το αφήνουμε να μαριναριστεί με το χυμό λεμονιού,τη μουστάρδα, το μισό κόλλιανδρο, ένα ψιλικομμένο σκόρδο και το αλατοπίπερο.
- Σωτάρουμε σε χαμηλή κατσαρόλα το κρεμμύδι , τα σκόρδα, τα υπόλοιπα λαχανικά και προσθέτουμε αλατοπίπερο, την κούπα του λεμονιού και τον υπόλοιπο κόλλιανδρο.
- Προσθέτουμε τα υγρά της επιλογής μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να ψηθούν, φροντίζοντας να μη στεγνώσει το φαγητό.
- Στο τέλος προσθέτουμε το μαριναρισμένο τόφου, μαζί με τη μαρινάδα, την κρέμα ή το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά ή “στριφογυρνάμε” την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Α.Χ.