Υλικά για 4 μερίδες.

  • 400 gr φυσικό τόφου
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 4 μέτρια καρότα 
  • 1 μικρό πράσσο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλατοπίπερο
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ξερό κόλλιανδρο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κούπα λεμονιού
  • 4 γεμάτες κουταλιές πικάντικη μουστάρδα
  • 1 φλυτζάνι φυτική κρέμα ή 1 φλυτζάνι γιαούρτι
  • 2 φλυτζάνια ζωμό ή νερό
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο ψιλικομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

 

Παρασκευή

  1. Κόβουμε σε μπουκιές το τόφου και το αφήνουμε να μαριναριστεί με το χυμό λεμονιού,τη μουστάρδα, το μισό κόλλιανδρο, ένα ψιλικομμένο σκόρδο και το αλατοπίπερο.
  2. Σωτάρουμε σε χαμηλή κατσαρόλα το κρεμμύδι , τα σκόρδα, τα υπόλοιπα λαχανικά και προσθέτουμε αλατοπίπερο, την κούπα του λεμονιού και τον υπόλοιπο κόλλιανδρο.
  3. Προσθέτουμε τα υγρά της επιλογής μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να ψηθούν, φροντίζοντας να μη στεγνώσει το φαγητό.
  4. Στο τέλος προσθέτουμε το μαριναρισμένο τόφου, μαζί με τη μαρινάδα, την κρέμα ή το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά ή “στριφογυρνάμε” την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Α.Χ.