Home Featured Τι Πρέπει να Τρώμε για να Αποφύγουμε το Καρκίνο.

Η σωστή επιλογή τροφίμων μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες να νικήσουμε τον καρκίνο. Ευτυχώς, η φύση προσφέρει ένα πλήθος από τρόφιμα που έχουν ιδιότητες που καταπολεμούν  τον καρκίνο και ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα:
Τι Πρέπει να Τρώμε για να Αποφύγουμε το Καρκίνο

Σταυρανθή λαχανικά. Τα σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών,το  κουνουπίδι και το λάχανο είναι από τα πιο ισχυρά τρόφιμα που μπορούμε να βρούμε για την καταπολέμηση του καρκίνου . Τα σταυρανθή λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες,  ανόργανα συστατικά και περιέχουν σημαντικά αντιοξειδωτικά, όπως η βήτα καροτίνη και η σουλφοραφάνη. Τα σταυρανθή λαχανικά περιέχουν φυτοχημικά συστατικά τα οποία βοηθούν κατά των καρκινογόνων ουσιών. Άλλα σταυρανθή  λαχανικά  είναι: ρόκα, , σέσκουλα, κινέζικο λάχανο,, ραπανάκια, γογγύλια, κάρδαμο κ.α.

Η κουρκουμίνη (κουρκούμη). Η κουρκουμίνη, το σημαντικότερο συστατικό του turmeric καρυκευμάτων, είναι ένα ανερχόμενο αστέρι εναντίον του καρκίνου τα τελευταία χρόνια. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η κουρκουμίνη καταπολεμά τον καρκίνο και βοηθάει στην πρόληψη του, συμπεριλαμβανομένης μίας μελέτης η οποία διαπίστωσε ότι η κουρκουμίνη βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα στους καπνιστές .

Μανιτάρια. Υπάρχει μια σειρά από μανιτάρια  που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καρκίνου  και να οικοδομήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτά τα μανιτάρια περιέχουν μια σειρά από πολύτιμα συστατικά που βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, όπως πολυσακχαρίτες, βήτα γλυκάνη, λεκτίνη κ.α. Οι ενώσεις αυτές επιτίθονται στα καρκινικά κύτταρα και τα εμποδίζουν από το να πολλαπλασιαστούν.

Μερικά από αυτά τα μανιτάρια είναι:

 

Σκόρδο,  καθώς και τα κρεμμύδια, τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια,  αυξάνουν τη δραστηριότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού, βοηθούν στην διάλυση των ουσιών που προκαλούν καρκίνο και μπλοκάρουν τις καρκινογόνες ουσίες στα κύτταρα. Μελέτες έχουν συνδέσει το σκόρδο με χαμηλότερο κίνδυνο του στομάχου και του παχέος εντέρου.

Λιναρόσπορος, περιέχει λιγνάνες, ενώσεις που εμποδίζουν ή καταστέλουν τις καρκινικές αλλαγές στα κύτταρα. Ο λιναρόσπορος έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία προστατεύουν έναντι του καρκίνου του παχέος εντέρου και άλλων μορφών καρκίνου.

Καυτερές πιπεριές, όπως καγιέν (τσίλι), χαλαπένος και άλλες πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, μια ουσία που καταπολεμά τον καρκίνο και βοηθά στην εξουδετέρωση ορισμένων καρκινογόνων νιτροζαμινών. Η Καυτερή πιπεριά είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του στομάχου.

Σκούρα φυλλώδη λαχανικάΣπανάκι, πράσινα γογγύλια κ.α. Καταπολέμουν τον καρκίνο επειδή  είναι πλούσια σε φολικό οξύ. Το  Φολικό οξύ βοηθά στη διατήρηση του γενετικού κώδικα των κυττάρων και ρυθμίζει την φυσιολογική κυτταρική διαίρεση.

Σκούρα κόκκινα σταφύλια, περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά βιοφλαβονοειδών που δρουν προληπτικά κατά του καρκίνου. Τα σταφύλια είναι επίσης μια πλούσια πηγή της ρεσβερατρόλης μια ουσία που επιβραδύνει την ανάπτυξη των όγκων αναστέλλοντας τα ένζυμα που απαιτούνται από τα καρκινικά κύτταρα. Φάτε ολόκληρο το σταφύλι, σπόρους και φλούδα.

Καφέ φύκια, όπως kombu περιέχουν την ουσία Fucoidan. Η Fucoidan έχει βρεθεί ότι σκοτώνει τους καρκινικούς όγκους, συμπεριλαμβανομένου του λεμφώματος, διάφορα είδη λευχαιμίας, καρκίνου του στομάχου και του παχέος εντέρου. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Οκινάουα, που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες από τα kombu, έχουν το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στην Ιαπωνία, καθώς και το χαμηλότερο ποσοστό θανάτων από καρκίνο.

 

 

 

 

Άλλα ισχυρά τρόφιμα στην μάχη κατά του καρκίνου:

* Καρότα
* Πράσινο και μαύρο τσάι
* Ζ σόγιας βιολογική
* Ντομάτες
* Σμέουρα
* Μοβ καλαμπόκι
* Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
* Αβοκάντο
* Ξηροί καρποί
* Γλυκοπατάτες
* Μήλα

Δείτε και άλλα θέματα για την διατροφή:

5 Ομάδες Τροφών που Αυξάνουν το Μεταβολισμό και Επιταχύνουν την Απώλεια Βάρους

Γιατί Πρέπει να Πίνουμε Πολύ Νερό!!

Kρητική Διατροφή, Χορτοφαγία και Ωμοφαγία.

Φύτρα .Καλλιέργεια-Διατροφική αξία

  • http://www.facebook.com/NIKOS.JANGOS ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΓΚΟΣ

    Ωραία…………

    Το 
    * Ζ σόγιας βιολογική τι σημαίνει;