Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 4. Επιδόρπια / Γλυκά [vegan] Στρούντελ με κεράσια ή ροδάκινα ή φρέσκα σύκα.

Εύκολο, μυρωδάτο, ελαφρύ, τραγανό, Καλοκαιρινό γλυκό που μπορούμε να το παρασκευάσουμε όλοι, ακόμα κι όσοι δεν έχουμε ιδιαίτερη σχέση με την κουζίνα.

Υλικά

  • 1 κιλό κεράσια ή ροδάκινα
  • 12 φύλλα για μπακλαβά
  • 1/2 φλυτζάνι φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη χωρίς τρανς λιπαρά
  • 1 1/2 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι καβουρδισμένα ή ωμά αμύγδαλα
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα ή ξίσμα πορτοκαλιού ή κόκκους βανίλιας
  • 5 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
  • σιρόπι της επιλογής σας ή μέλι

Παρασκευή

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα και κόβουμε τα ροδάκινα σε χοντρά κομμάτια
  2. Απλώνουμε 3 από τα φύλλα μπακλαβά, τα αλείφουμε ελαφρά με λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε κατά μήκος  και όχι μέχρι τις άκρες, 2 χούφτες φρούτα και το 1/4 από τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, τη φρυγανιά και το μυρωδικό της επιλογής μας.  Διπλώνουμε δεξιά και αριστερά προς τα μέσα τις άκρες και ρολάρουμε τα φύλλα μέχρι τέλους. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνουμε 4 συνολικά ρολά.
  3. Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί και πατάμε ελαφρά τα ρολά για να πάρουν πιο πλακέ σχήμα. Αλείφουμε με βούτυρο  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30΄περίπου.
  4. Όταν τα βγάλουμε απ’ το φούρνο τα πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα ή όταν κρυώσουν και τα κόψουμε, τα σερβίρουμε με μέλι ή με σιρόπι της επιλογής μας.
TIP
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ποικιλία από φρούτα και να φτιάξουμε τους δικούς μας συνδυασμούς.

Α.Χ

Δείτε διάφορα σιρόπια