Καλοκαιρινή πεντανόστιμη πρόταση που συνοδεύει μπιφτέκια χορτοφαγικά αλλά γίνεται και γέμιση σε τάρτα.

Υλικά

  • 5-6 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1/2 φλυτζάνι ζωικό ή φυτικό τυρί
  • 1 ποτήρι γάλα ή γάλα σπόρων
  • 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο
  • αλατοπίπερο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

 

Παρασκευή

  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα με 3 τέταρτα, προσέχοντας να μην καούν.
  2. Τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με το πιρούνι. Αποφεύγουμε το μίξερ γιατί οι μελιτζάνες βγάζουν νερό και χαλάει η υφή τους.
  3. Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το γάλα και το τυρί ανακατεύοντας μέχρι ν’ αποκτήσουν την υφή του πουρέ.
  4. Όταν ετοιμαστεί ο πουρές κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

TIPS

Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τον πουρέ για τάρτα, ψήνουμε πρώτα τη βάση και κατόπιν τη γεμίζουμε, πασπαλίζουμε με τυρί και τριμμένη φρυγανιά και τη βάζουμε στο φούρνο μόνο για να πάρει χρώμα.

Α.Χ.