Home οικολογικά νέα Διατροφή / ευεξία Μακροβιοτική και σπιτικά “φάρμακα”.

Η Μακροβιοτική έγινε γνωστή τα τελευταία χρόνια και εισηγητής της στο Δυτικό κόσμο είναι ο Μίτσιο Κούσι, μαθητής του ιδρυτή της, Τζωρτζ Οσάουα.

Αυτό που θεσπίζει η Μακροβιοτική είναι ότι ο άνθρωπος ανήκει και υπόκειται κάτω από τους ίδιους νόμους που στηρίζουν και δημιουργούν την αρμονία στο σύμπαν και τη φύση. έτσι όταν από δική του επιλογή συνειδητή ή ασυνείδητη ξεφεύγει απ’ αυτές τις αρχές, τότε νοσεί.

Οι υποστηρικτές της μακροβιοτικής διατροφής θεωρούν ότι με την αυστηρή εφαρμογή της θεραπεύονται σοβαρές ασθένειες , αλλά και με την κατά καιρούς χρήση της εξασφαλίζεται καλή υγεία .

Η Μακροβιοτική διατροφή βασίζεται στην κατανάλωση λαχανικών, οσπρίων, στις φυσικές οργανικές τροφές και στα πλήρη δημητριακά.

Βασίζεται στην ανάπτυξη και εφαρμογή των εννοιών γιν και γιανγκ και στις 5 ενέργειες: φωτιά, νερό ξύλο, μέταλλο και γη.

Κάθε μέρα , πάρα πολλοί άνθρωποι βασανίζονται από τα συμπτώματα ασθενειών που βασίζονται κατά την άποψή της Μακροβιοτικής θεωρίας  σε διατροφικές ανισορροπίες σε συνδυασμό με καιρικές , κλιματολογικές και άλλες .

Παρ’ ότι αυτού του είδους οι ενοχλήσεις έχουν μάλλον προειδοποιητικό , αλλά και θεραπευτικό χαρακτήρα (γιατί αποβάλλουν το πλεόνασμα ενεργειακών συσσωρεύσεων) , πολλές φορές γίνονται ιδιαίτερα ενοχλητικές.

Έτσι οι οπαδοί της Μακροβιοτικής διατροφής  προτείνουν σπιτικά “φάρμακα” για βοήθεια στην αντιμετώπιση αυτών των διαταραχών.

Εννοείται ότι η πρώτη κίνηση είναι να συμβουλευτούμε το γιατρό μας μια και οι παρακάτω προτάσεις προέρχονται από παραδόσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι για τους οπαδούς της Ολιστικής Μακροβιοτικής άποψης, τις κάνει λιγότερο σημαντικές.

Συνταγές για σπιτικά “φάρμακα”

Α.Χ.

 

Αναρτήθηκε την 3 Jun στην κατηγορία Διατροφή / ευεξία
Tags: