Υλικά

  • 3/4 φλιτζ. γάλα σόγιας
  • 1 κ.σ.χυμό από λεμόνι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1/2  κ.σ. μουστάρδα ή 1/2 κ.γ. σιναπόσπορο
  • 3/4 κ.σ. αλάτι
  • Μία πρέζα ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι

Προετοιμασία

  1. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε για ένα λεπτό όλα τα υλικά εκτός από το λάδι.
  2. Ενώ δουλεύει το μπλέντερ προσθέτουμε το λάδι λίγο λίγο μέχρι να πήξει η μαγιονέζα.
  3. Βάζουμε τη μαγιονέζα σε γυάλινο βάζο που κλείνει, διατηρείται στο ψυγείο 7 με 10 μέρες.

TIPS

Στη μαγιονέζα μπορούμε να προσθέσουμε πολλά διαφορετικά υλικά και να διαφοροποιήσουμε τη γεύση της όπως:

  • σκόρδο
  • μυρωδικά (μαϊντανο, μάραθο, άνηθο, δυόσμο κ.α.)
  • Μπαχαρικά (ρίγανη, θυμάρι, κόλιανδρο κ.α.)
  • κάπαρη
  • αγγουράκι τουρσί
  • κρίταμο τουρσί
  • πιπεριά Φλωρίνης ψητή

Βιολογικό γάλα σόγιας υπάρχει πλέον σχεδόν σε όλα τα S/M και φυσικά στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, μπορούμε όμως να φτιάξουμε και μόνοι μας. ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ..

Αγοράστε γάλα σόγιας ONLINE

Δείτε και άλλες χορτοφαγικές συνταγές:

 

 

 

 

 

  • http://www.facebook.com/NIKOS.JANGOS ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΓΚΟΣ

    Ωραία … θα την κάνω…

    Ξέρεις εαν μπορεί να γίνει επιτυχημένη και με άλλο φυτικό γάλα;
    πχ γάλα ρεβυθιού ή κάτι άλλο…;
    Γιατί ψιλο αποφεύγω την σόγια…