Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) 2. Σαλάτες - vegetarian Καλοκαιρινή Σαλάτα με Καρπούζι, Φέτα και Δυόσμο

Στην Ελλάδα συνηθίζεται να τρώμε καρπούζι ή σταφύλια με φέτα, εμένα προσωπικά δεν είναι από τα αγαπημένα μου, το αντίθετο μάλιστα..!

Αυτή η σαλάτα όμως μου αρέσει πολύ, και ο λόγος είναι ότι το ελαιόλαδο ενώνει τις διαφορετικές γεύσεις και ο δυόσμος τις απογειώνει, με αποτέλεσμα να μην τρώμε το κλασικό “καρπούζι με φέτα” αλλά μια γευστικότατη καλοκαιρινή σαλάτα!! Δεν είναι δική μου συνταγή την είχα δει από τον Jamie Oliver, αλλά με μία σύντομη έρευνα στο google είδα ότι την οικειοποιούνται πολλοί, έτσι δεν μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες για την προέλευση της. Στο Βίντεο ο Jamie Oliver λέει ότι το καρπούζι το τρώει μόνο σε αυτή τη σαλάτα γιατί το θεωρεί άχρηστο φρούτο χωρίς γεύση…ο άμοιρος ο Βρετανός που να βρει να φάει πραγματικό καρπούζι!!

Υλικά

  • 300 γρ καρπούζι χωρίς τα σπόρια και κομμένο σε κύβους (μπουκιές)
  • 100 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 8 – 10 φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

 

Προετοιμασία

  1. ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μία λεκανίτσα.
  2. Καλύτερα είναι να ανακατέψουμε τη σαλάτα με τα χέρια και να ζουπάμε ελαφρά τα κομμάτια από το καρπούζι και τη φέτα ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και να βοηθήσουμε τις γεύσεις να ενωθούν.
  3. Αφήνουμε 5 – 10 λεπτά στο ψυγείο και σερβίρουμε.