Home συνταγές 6. Ζύμες Ζύμη για ραβιόλια.

Υλικά

  • 300 gr περίπου αλεύρι σκληρό
  • 1 1/2 φλυτζάνι περίπου νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • προαιρετικά 1 αυγό

Παρασκευή

  1. Ζυμώνουμε τη ζύμη κάνοντας πρώτα μια λακούβα στο αλεύρι και προσθέτοντας λίγο-λίγο το νερό(όσο χρειαστεί) και το αυγό, μέχρι να την γίνει αρκετά σκληρή. Την αφήνουμε για 1/2 ώρα περίπου να ενεργοποιηθεί η γλουτένη.
  2. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα,  μέτρια σε πάχος και τα κόβουμε με τη βοήθεια κουπ ατ ή ενός φλυτζανιού σε στρογγυλά κομμάτια για να φτιάξουμε μισοφέγγαρα. Για ευκολία μπορούμε να τα κόψουμε τετράγωνα με μαχαίρι και να φτιάξουμε τρίγωνα ή να καλύψουμε τα κομμάτια των ζυμαριών με αντίστοιχα στρογγυλά ή τετράγωνα και να φτιάξουμε τα ίδια σχήματα.
  3. Γεμίζουμε τα φύλλα και τα κλείνουμε προσεκτικά, αφού αλείψουμε την περιφέρειά τους με λίγο νερό. Τα πατάμε με τα δοντάκια του πιρουνιού γύρω-γύρω για να τα ασφαλίσουμε και να πάρουν ωραίο σχήμα.
Α.Χ.


Αναρτήθηκε την 26 Jun στην κατηγορία 6. Ζύμες