Home οικολογικά νέα Tα νέα της Γης ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

 

Παραδοσιακό βιολογικό τσάι με μέλι και λεμόνι προερχόμενο από τα βουνά της Θράκης θα κυκλοφορήσει συσκευασμένο στις ΗΠΑ, ενώ στην ελληνική αγορά αναμένεται να έρθει Ιούλιο.

 

Το τσάι του βουνού είναι ένα ελληνικό προϊόν που αποτελεί μοναδικό αφέψημα και δεν είχε μέχρι στιγμής αξιοποιηθεί εμπορικά στο εξωτερικό. 

Η εμπορευματοποίηση της απλής παραδοσιακής συνταγής από τη Μακεδονική Ζυθοποιία έγινε εφικτή μετά την «άρση του καθεστώτος απαγόρευσης της παραγωγής αναψυκτικών και χυμών στους ίδιους χώρους που παράγεται και η μπίρα», που πρόσφατα έλαβε την έγκριση της Βουλής.

Η εταιρεία θα εξασφαλίζει πρώτη ύλη από δικές της φυτείες και συνεργαζόμενους παραγωγούς, ενώ έχει κατοχυρώσει ήδη με παγκόσμιες πατέντες την παραγωγή, αλλά και το ίδιο το προϊόν. Έχει γίνει συμφωνία με 200 Έλληνες παραγωγούς της Ξάνθης για την παραγωγή με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ. Όπως τονίζει ο πρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Πολιτόπουλος, το προϊόν απευθύνεται κατά κύριο λόγο στη διεθνή αγορά και μάλιστα η εταιρεία έχει κλείσει ήδη συμφωνίες σε ΗΠΑ και Ευρώπη για τη διάθεση της συνολικής παραγωγής του 2012.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι το Ice Tea Tuvunu αποτελεί μόνο την αρχή αφού η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης θέλει να δημιουργήσει μια μεγάλη οικογένεια υγιεινών αναψυκτικών αξιοποιώντας τα χιλιάδες βότανα της ελληνικής γης.

 Επισημάνθηκε από το Γεωπόνο Νίκο Σταθόπουλο

Πηγή: newsbeast.gr

Δείτε ακόμα: Τσάι του βουνού.Το δόντι του Λέοντα.

Αναρτήθηκε την 14 Jun στην κατηγορία Tα νέα της Γης