Το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) προειδοποιεί ότι οι τίγρεις που υπάρχουν σήμερα στη Κίνα, απειλούνται με εξαφάνιση, λόγω της λαθροθηρίας και της καταστροφής του φυσικού τους βιότοπου, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου AFP.
«Αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα, οι τίγρεις θα εξαφανιστούν», δήλωσε ο Zhu Chunquan διευθυντής συντήρησης της βιοποικιλότητας στη WWF της Κίνας.
Ο Zhu Chunquan τόνισε ότι η Κινεζική Κρατική Υπηρεσία Δασών (SFA) εκτιμά ότι σήμερα ο πληθυσμός της τίγρης ανέρχεται στα 50 περίπου άτομα.
«Σε παγκόσμιο επίπεδο η WWF εκτιμά ότι αν συνεχιστεί η λαθροθηρία καθώς και άλλες απειλές, τότε σε περίπου 30 χρόνια θα έχει εξαλειφθεί τελείως το εν λόγω είδος, επισήμανε ο Chunquan.
Η SFA ανακοίνωσε ότι περίπου 20 τίγρεις της Σιβηρίας ζουν στα βορειοανατολικά της Κίνας, 20 τίγρεις της Βεγγάλης στο Θιβέτ και 10 τίγρεις της Ινδοκίνας στα νοτιοδυτικά.
«Όσον αφορά τη τίγρη της Νότιας Κίνας, εκτιμάται ότι έχει εξαφανιστεί στα τέλη της δεκαετίας του ΄70», πρόσθεσε ο Chunquan.
Περίπου 3,200 τίγρεις υπάρχουν σε ολόκληρο το πλανήτη, αναφέρει στην ιστοσελίδας της η WWF και την κατατάσσει στην κορυφή της λίστας της με τα πρώτα 10 είδη που απειλούνται περισσότερο με εξαφάνιση.
Υπάρχουν αναφορές για μεγάλη ζήτηση τμημάτων του σώματος των εν λόγω ζώων όπως νύχια, δέρμα και κόκκαλα σε Κίνα, Ταιβάν και Κορέα.
Αν και έχει απαγορευτεί, το εμπόριο οστών και άλλων τμημάτων του σώματος των εν λόγω ζώων στη Κίνα από το 1993, η πρόκληση της λαθροθηρίας και του παράνομου εμπορίου παραμένει ακόμα.
Το περασμένο Δεκέμβριο καταδικάστηκε ένας άνθρωπος που σκότωσε μια ινδονησιακή τίγρη σε 12 χρόνια φυλάκισης.
econews