Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) lentejas con chorizo [Φακές με Χορτοφαγικά λουκάνικα ] Μεξικάνικη κουζίνα

Υλικά 3-4 άτομα

  • 200 γρ. λουκάνικα ψιλοκομμένα
  • 3 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 φλιτζάνια φακές
  • 6-7 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή ζεστο νερό
  • 1 πιπεριά τσίλι ή 2 αποξηραμένες καυτερές πιπερίτσες
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο η μαϊντανό
  • χυμό από 2 λάϊμς ή λεμόνια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Προετοιμασία

Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι χτυπάμε τις ντομάτες την πιπεριά τσίλι και το κρεμμύδι μέχρι να γίνουν λιώσουν τελέιως.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να σκεπάσει τον πάτο και τσιγαρίζουμε τα λουκάνικα.

προσθέτουμε τον πουρέ από τις ντομάτες και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτια μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά τους.

Βάζουμε τα καρότα και τα σκόρδα αφήνουμε για  ένα λεπτό και ρίχνουμε τον ζωμό την δάφνη τον χυμό από τα λάϊμς και τις φακές.

Μαγειρεύουμε περίπου για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.

Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο