Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) Feijoada [Mαύρα Φασόλια με Χορτοφαγικά Λουκάνικα]Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Feijoada είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της βραζιλιάνικης κουζίνας. Ιστορικά ήταν μία συνταγή των σκλάβων που μαγείρευαν τα φασόλια με ότι υλικά είχαν.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 φλιτζ. μαύρα φασόλια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 8 – 10 χορτοφαγικά λουκάνικα κομμένα σε φέτες
  • 4 κ.σ. σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1κ.γ. ξύσμα από πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
  • 1κ.γ. ρίγανη
  • 1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
  • αλάτι – πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα φασόλια μαζί με τα δαφνόφυλλα, τη ντομάτα και τη μία σκελίδα σκόρδο.
  3. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 1/3 ώρα.
  4. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 1 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε  τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο και το υπόλοιπο σκόρδο για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
  5. Προσθέτουμε το ξύσμα από πορτοκάλι, τη ρίγανη και το κύμινο,μαγειρεύουμε για άλλα 2 -3 λεπτά.
  6.  Ρίχνουμε τα λαχανικά στη κατσαρόλα με τα φασόλια που βράζουν (αν χρειαστεί προσθέτουμε κι’ άλλο νερό).
  7. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε άλλη μία κ.σ. λάδι και σοτάρουμε τα λουκάνικα, 1 – 2 λεπτά τη κάθε πλευρά ή μέχρι να κάνουν κρούστα.
  8. Προσθέτουμε τα λουκάνικα στα φασόλια και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
  9. Πρίν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με το κόλιανδρο
  10. Συνοδεύουμε με ρύζι ή πλιγούρι.

 

 

  • km

    που τα βρίσκεις όμως τα χορτοφαγικά λουκάνικα;

    • Greenchefgr

      Καλησπέρα, υπάρχουν στα μεγάλα s/m και στα βιολογικά καταστήματα, μπορείς να δοκιμάσεις και να φτιάξεις αυτή είναι μία εύκολη συνταγή
       http://www.tofu.gr/gluten-sausages/