Υλικά για 2 άτομα

  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • • 1 κρεμμύδι
  • • 1οο γρ. κεμπάπ σόγιας
  • • 1κ.γ. καπνιστή πάπρικα ή γλυκιά πάπρικα
  • • μία πρέζα κύμινο τριμμένο
  • • χυμό από 2 λάϊμ ή  λεμόνια
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 2 κ.σ. μιξ μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • ελαιόλαδο
  • • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • • 4 πίτες τορτίγιας (υπάρχουν στα σ/μ)

Σάλτσα

  • • ½ ή 1 πιπεριά τσίλι (εξαρτάται από το πόσο καυτερό θέλουμε να είναι)
  • • 2 ώριμες ντομάτες
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
  • • χυμό από 1 λάϊμ ή λεμόνι
  • •4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Προετοιμασία

Μουλιάζουμε το κεμπάπ σόγιας για 30 λεπτά σε ζεστό νερό και το στραγγίζουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κεμπάπ σόγιας, σόγια σος, πάπρικα, κύμινο, μιξ μπαχαρικών, αλάτι, πιπέρι λίγο ελαιόλαδο και τον χυμό από τα  λάϊμς .
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο να μαριναριστεί.
Ξεσποριάζουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μουλτι μαζί με την πιπεριά τσίλι (για να μειώσουμε το κάψιμο αφαιρούμε τα σπόρια) και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, δεν τα χτυπάμε πολύ, τόσο ώστε να γίνουν μικρά κομματάκια αλλά χωρίς να λίωσουν .

Κόβουμε στη μέση την πιπεριά και το κρεμμύδι και στη συνέχεια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε ελαιόλαδο να καλύψει το τηγάνι και λίγο παραπάνω, μόλις κάψει βάζουμε το κεμπάπ σόγιας και τις πιπεριές, ανακατεύουμε διαρκώς, μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε και το κρεμμύδι, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κεμπάπ από όλες τις πλευρές (περίπου άλλα 5 λεπτά).

Ζεσταίνουμε τις πίτες τορτίγιας σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι ή στο φούρνο.

Στη μία άκρη της τορτίγιας βάζουμε το κεμπάπ σόγιας, από πάνω λίγη σάλτσα και την τυλίγουμε.

Συνοδεύεται με γουακαμόλε

TIPS

Για πιο υγιεινό μαγείρεμα ψήνουμε το κεμπάπ  στο φούρνο στους 180C για 20 περίπου λεπτά.