Υλικά για 3 άτομα

  • 100 γρ. κιμά σόγιας
  • 1 ντομάτα χωρίς τα σπόρια κομμένη σε κύβους
  • 4 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένα
  • ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

 

  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. ξερό κόλιανδρο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα ή γλυκεία πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι – πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα εντσιλάδα
  • 50 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ ή άλλο κίτρινο τυρί (προαιρετικά)
  • 6 πίτες για τάκος

Προετοιμασία

Μουλιάζουμε τον κιμά σόγιας για 10 περίπου λεπτά και στύβουμε καλά με τα χέρια μας να φύγουν τα νερά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη σόγια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά λίγο ελαιόλαδο και το αλάτι, αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο να μαριναριστεί.

Βάζουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τον κιμά σόγιας σε μέτρια φωτιά.

Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα ανακατεύοντας διαρκώς.

λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε και το  φλιτζάνι σάλτσα εντσιλάδα.

Ζεσταίνουμε τα τάκος στο φούρνο για 5 περίπου λεπτά.

Γεμίζουμε κάθε τάκος με κιμά σόγιας από πάνω βάζουμε λίγο μαρούλι και ντομάτα και (όσοι τρώνε γαλακτοκομικά) λίγο τυρί