Υλικά

  • ντομάτες
  • 1/2 φλιτζάνι πέστο
  • 6 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 150 γρ.μοτσαρέλα ή vegan μοτσαρέλα ή τοφού
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι

Προετοιμασία

Κόβουμε τις ντομάτες και την μοτσαρέλα σε φέτες.

Αλοίφουμε την φέτα από το κάτω μέρος της ντομάτας με λίγη πέστο και ένα φύλλο βασιλικό, ακουμπάμε μία φέτα μοτσαρέλα και αλείφουμε με πέστο, επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να βάλουμε όλες της φέτες της ντομάτας.
Ραντίζουμε την κάθε ντομάτα με λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι βαλσαμικό.

TIPS
Εναλλακτικά μπορούμε να στρώσουμε την ντομάτα σε ένα πιάτο μετά την μοτσαρέλα και την πέστο ή και να κάνουμε ζεστή caprese αν τη ψήσουμε για 5 λεπτά στο φούρνο