Υλικά για 4 άτομα

  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 1/2 κιλό καρότα
  • 1 φινόκιο (μαραθόριζα)
  • 1 σελινόριζα
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 200 γρ. κρέμα καρύδας
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Προετοιμασία

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις υπόλοιπες ρίζες σε χοντρά κομμάτια.

Σε μία πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά.
ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά
(για πιο υγιεινό μαγείρεμα μπορούμε να παραλείψουμε αυτό το στάδιο και να βράσουμε κατευθείαν τα λαχανικά χωρίς να τα τσιγαρίσουμε)
Βάζουμε ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει τα λαχανικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το φαγήτο.

Μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα καρύδας με την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και λίγο από το ζωμό του φαγητού.
Περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό και κουνάμε κυκλικά τη κατσαρόλα για να πάει παντού .
Αφήνουμε στη φωτιά άλλα 5 λεπτά και είναι έτοιμο.
Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.