Home οικολογικά νέα Tα νέα της Γης «Πράσινο φως» σε δασοφύλακες να σκοτώνουν λαθροθήρες

Ανοιχτό πόλεμο στους λαθροθήρες κήρυξε το ινδικό κρατίδιο Μαχαράστρα, καθώς έδωσε το «πράσινο φως» στους δασοφύλακες να πυροβολούν επί τόπου παράνομους κυνηγούς που επιτίθενται σε τίγρεις, ελέφαντες και άλλα άγρια ζώα.

Όπως μάλιστα ανακοίνωσε η κυβέρνηση του ινδικού κρατιδίου: «ο τραυματισμός ή η θανάτωση ατόμων που είναι ύποπτα για λαθροθηρία δεν θα θεωρείται πλέον αδίκημα».

«Οι δασοφύλακες δεν θα πρέπει να κατηγορούνται για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν αναλαμβάνουν δράση κατά των λαθροθήρων», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Δασών του κρατιδίου Μαχαράστρα.

Επιπλέον η κυβέρνηση θα ενισχύσει τους δασοφύλακες και τις ομάδες περιφρούρησης στα δάση, ενώ θα ανταμείβει όσους έχουν πληροφορίες για λαθροθήρες και λαθρέμπορους.

Εκτιμάται ότι στην άγρια φύση παγκοσμίως έχουν απομείνει περίπου 3.200 τίγρεις. Οι μισές από αυτές ζουν σε δεκάδες καταφύγια στην Ινδία που δημιουργήθηκαν τη δεκαετία του ’70.

Η λαθροθηρία συνιστά την κυριότερη απειλή για τις τίγρεις της Ινδίας, καθώς τα μέλη του σώματός τους χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ιατρική και πωλούνται σε υψηλές τιμές στη μαύρη αγορά.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ «Κοινωνία για την Προστασία της Άγριας Ζωής», το 2011 οι λαθροθήρες σκότωσαν στην Ινδία 14 τίγρεις

Πέρα από τη λαθροθηρία, μια άλλη απειλή για τις τίγρεις, που πλέον κινδυνεύουν σοβαρά με εξαφάνιση, είναι η καταστροφή των οικοτόπων τους.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα τελευταία 25 χρόνια έχουν χάσει περίπου το 50% των οικοτόπων τους.

econews

Μακάρι μία μέρα να ισχύει το ίδιο για όλα τα ζώα σε όλο τον κόσμο!!!