ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 γρ φρέσκια μαγιά
- 250 ml εμφιαλωμένο νερό
- 30 γρ. αλάτι
Γέμιση
- 2 ώριμα αχλάδια σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα
- 1/2 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- μία πρέζα φρέσκια ή ξερή ρίγανη
- λίγο λάδι τρούφας ή απλό ελαιόλαδο
Προετοιμασία
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ
- Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο νερό και την περιχύνουμε στο αλεύρι
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή ένα πηρούνι κυκλικά από το κέντρο προς τα έξω
- Μόλις ενωθεί το νερό με το αλεύρι αρχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια, ζυμώνουμε καλά για 15 περίπου λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι, συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 15 λεπτά, αν έχουμε ζυμωτήριο ή μίξερ με εξαρτήματα για ζύμωμα θα χρειαστούν 5 με 7 λεπτά
- Σκεπάζουμε με μία υγρή πετσέτα τη ζύμη μας και αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 1 ώρα
Παίρνουμε ένα κομμάτι από το ζυμάρι μας γύρω στα 300 γρ. και το ανοίγουμε με ένα πλάστη σε πάχος περίπου μισού πόντου ή ανάλογα με το πάχος που σας αρέσει να έχει η ζύμη της πίτσας
Βάζουμε την ζύμη μας σε ένα ταψί (καλύτερα είναι αν έχουμε ζεστάνει από πριν το ταψί στο φούρνο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στην μεγαλύτερη θερμοκρασία για 20 λεπτά.
Απλώνουμε στη ζύμη τις φέτες από τα αχλάδια, το τυρί, το κρεμμύδι, ραντίζουμε με το λάδι τρούφας ή με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την ρίγανη.
Ψήνουμε σε καυτό φούρνο για 8 με 10 λεπτά (για να ξέρουμε αν είναι έτοιμη η πίτσα την σηκώνουμε λίγο από το ταψί και κοιτάμε αν έχει πάρει καφέ χρώμα το κάτω μέρος της)