Υλικά για 4 άτομα

  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι πέστο
  • ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κράσι (όσο πιο καλό είναι το κρασί τόσο πιο καλό είναι το αποτέλεσμα)
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι πιπέρι

 

Προετοιμασία

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε λεπτές φέτες και τα απλώνουμε σε ένα ταψί, βάζουμε 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, το κρασί, την ρίγανη και λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Βγάζουμε το ταψί απ’το φούρνο και απλώνουμε από πάνω την πέστο (αν είναι πολύ πηχτή την αραιώνουμε με λίγο νερό).

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 με 15 λεπτά, πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με την πάπρικα.