Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) Κομπόστα αποξηραμένων φρούτων με ξηρούς καρπούς και γύρη..

αποξηραμένα φρούταΕξαιρετικής διατροφικής αξίας λιχουδιά , για αθλητές και όσους έχουν ανάγκη από κάτι παραπάνω στη διατροφή τους.

Πιάτο αντιοξειδωτικό , αντικαρκινικό, πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα , ιχνοστοιχεία και γεμάτο ενέργεια .

Υλικά  για 2 μερίδες

  • 4 αποξηραμένα σύκα
  • 4 δαμάσκηνα
  •  1 χούφτα μαύρες σταφίδες
  • 1 χούφτα γκότζι μπέρρις ή γκράν μπερις
  • 1 φλυτζάνι αμύγδαλα ή μακαντέμια 
  • 1 κουτ. της σούπας σιρόπι αγάβης ή μέλι
  • 1 κουτ. της σούπας βούτυρο καρύδας
  • 2 κουτ. του γλυκού φρέσκια γύρη
Παρασκευή
  1. Μουσκεύουμε για 6-8 ώρες τους ξ. καρπούς και τα φρούτα για 1-2 ώρες.
  2. Περνάμε από το μίξερ τους ξ. καρπούς και τους ανακατεύουμε με το μέλι ή το σιρόπι και το βούτυρο καρύδας.
  3. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φρούτα και σερβίρουμε σε μπωλ , βάζοντας πρώτα τα αμύγδαλα, μετά τα φρούτα και πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά του γλυκού γύρη στην κάθε μερίδα.

Α.Χ.