Εξαιρετικής διατροφικής αξίας λιχουδιά , για αθλητές και όσους έχουν ανάγκη από κάτι παραπάνω στη διατροφή τους.
Πιάτο αντιοξειδωτικό , αντικαρκινικό, πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα , ιχνοστοιχεία και γεμάτο ενέργεια .
Υλικά για 2 μερίδες
- 4 αποξηραμένα σύκα
- 4 δαμάσκηνα
- 1 χούφτα μαύρες σταφίδες
- 1 χούφτα γκότζι μπέρρις ή γκράν μπερις
- 1 φλυτζάνι αμύγδαλα ή μακαντέμια
- 1 κουτ. της σούπας σιρόπι αγάβης ή μέλι
- 1 κουτ. της σούπας βούτυρο καρύδας
- 2 κουτ. του γλυκού φρέσκια γύρη
Παρασκευή
- Μουσκεύουμε για 6-8 ώρες τους ξ. καρπούς και τα φρούτα για 1-2 ώρες.
- Περνάμε από το μίξερ τους ξ. καρπούς και τους ανακατεύουμε με το μέλι ή το σιρόπι και το βούτυρο καρύδας.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φρούτα και σερβίρουμε σε μπωλ , βάζοντας πρώτα τα αμύγδαλα, μετά τα φρούτα και πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά του γλυκού γύρη στην κάθε μερίδα.
Α.Χ.