Home οικολογικά νέα Διατροφή / ευεξία Η Αφροδισιακή Βανίλια

H βανίλια αποτελεί για τους περισσότερους ανθρώπους μία πραγματική λιχουδιά και καταναλώνεται σε στερεά και υγρή μορφή, ικανοποιεί αρχικά  την όσφρηση. Η βανίλια αποτελείται από οργανικά συστατικά τα οποία σε αριθμό μπορεί να φτάνουν μέχρι και τα 270 και είναι αυτά τα οργανικά συστατικά υπεύθυνα για τη χαρακτηριστική γευστικότητα καθώς και το άρωμα της. Ερευνητές προσπαθούν από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και μετά να βγάλουν κλώνους βανίλιας μέσα σε ειδικά εργαστήρια όμως ακόμη δε κατάφεραν να πετύχουν να δημιουργήσουν κάποιο κλώνο βανίλιας που να είναι ουσιαστικά βανίλια.

Η βανίλια συνεισφέρει ενεργειακά στον ανθρώπινο οργανισμό διότι προκαλεί ευφορία και δίνει στον οργανισμό ενέργεια. Από τη περίοδο των Αζτέκων πριν χιλιάδες χρόνια μέχρι και σήμερα η βανίλια χρησιμοποιείται ως αφροδισιακό.

Τα ενεργειακά χαρίσματα της βανίλιας

Τα ενεργειακά χαρίσματα της βανίλιας

Οι σπόροι της βανίλιας που υπάρχουν στην αγορά είναι ο άγουρος καρπός, που προηγουμένως έχει ήδη υποστεί επεξεργασία,  που ονομάζεται βανίλια ή πλατύφυλλος  και συναντιέται στο Μεξικό και σε περιοχές του βόρειου τμήματος της Νότιας Αμερικής. Επίσης υπάρχει σε πολλές τροπικές περιοχές, το είδος της βανίλιας που ονομάζεται βανίλια η ταϊτινή που καλλιεργείται σε νησιά της Ωκεανίας.

Η ανθοφορία του φυτού της βανίλιας διαρκεί σχεδόν για δύο μήνες και σε αυτό το διάστημα τα άνθη της βανίλιας ανοίγουν, αλλά σταδιακά. Ο καρπός της βανίλιας είναι πολύ μακρύς και λεπτός και μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 20 εκατοστά μέσα σε περίπου 5 εβδομάδες και για την ωρίμανσή του χρειάζεται χρονική περίοδος άνω των 8 μηνών.

ecotimes.gr

  • Fytiki Diadromi

    Εκτός από την βανίλια, αξίζει να διερευνήσει κάποιος και το Κορντισεπς.

    Στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιείται και για την αντιμετώπιση ανδρικών & γυναικείων ερωτικών δυσλειτουργιών.