Υλικά για 4 μερίδες

4 χορτοφαγικά λουκάνικα

4 ψωμάκια για hot dog

1 φλυτζάνια του τσαγιού λάχανο τριμμένο

1 φλυτζάνια του τσαγιού καρότο τριμμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι

4 ώριμες ντομάτες

1 κουταλιά της  σούπας πελτέ ντομάτας

1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

2 φύλλα δάφνης

4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ

4 κουταλιές  της σούπας μουστάρδα

4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

ελαιόλαδο

αλάτι – πιπέρι

λίγο ταμπάσκο προαιρετικά

 

Yλικά μαρινάδας για τα λουκάνικα

1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη

1κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι

4 κουταλιές της σουπας ελαιολαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα λουκάνικα και τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ και μαρινάρουμε τα λουκάνικα για 1 ώρα.

Τα ψήνουμε στο γκριλ ή τα τηγανίζουμε.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μέτριες φέτες  και το τσιγαρίζουμε, όταν ροδίσει προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες που πριν τις έχουμε περάσει από τον τρίφτη,  την ζάχαρη, την δάφνη, αλάτι και πιπέρι, μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Ζεσταίνουμε τα  ψωμάκια (στο γκριλ η στην τοστιέρα ) και τα χαράζουμε    κατά μήκος.

Τα γεμιζουμε βάζοντας πρώτα λίγη σάλτσα μετά τα λουκάνικα , λάχανο και καρότο, από πάνω σάλτσα, μαγιονέζα, μουστάρδα, κέτσαπ.

Και αν θέλουμε να το κάνουμε  πικάντικο βάζουμε και λίγο ταμπάσκο.