Home οικολογικά νέα ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΜΑΣ ΤΡΩΕΙ

Κυκλοφορούν πολλά βιβλία χορτοφαγίας αλλά και άρθρα σε περιοδικά, εφημερίδες και στο ίντερνετ που μιλούν για τα οφέλη της χορτοφαγίας, γιατροί και διατροφολόγοι συμβουλεύουν την μείωση στην κατανάλωση κρέατος και αύξηση των λαχανικών, των φρούτων και  των οσπρίων στην διατροφή μας.

Όλες οι τροφές χωνεύονται από τον ανθρώπινο οργανισμό το πολύ σε 5 ώρες, το κρέας (πτώματα ζώων) χρειάζεται το λιγότερο 7 ώρες, σε αυτό το διάστημα των 2 επιπλέον ωρών σαπίζει και έτσι αρχίζουν πολλές αρρώστιες.

Έρευνες έχουν δείξει ότι  ένας κρεατοφάγος 50 χρονών  έχει συσσωρευμένο στο παχύ  έντερο  περίπου 5 κιλά αχώνευτο κρέας.
Ο σύγχρονος τρόπος εκτροφής των ζώων επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την υγεία ενός ανθρώπου, όλα τα φάρμακα και οι ορμόνες που δίνουν στα ζώα, στην συνεχεία περνάνε στον οργανισμό του  με  καταστροφικές για την υγεία  συνέπειες.

Ο φρικιαστικός τρόπος ζωής των ζώων (ακινησία, έλλειψη ηλίου, ξυλοδαρμός κ.α.),το άγχος και ο φόβος του θανάτου, τους δημιουργεί μια τοξίνη που και αυτή έχει αποδειχτεί ότι προκαλεί βλάβες στην υγεία.
Αυτά τα ιατρικά στοιχεία μας δείχνουν ότι η χορτοφαγία λειτουργεί σαν ασπίδα για να μην προσβληθούμε από καρδιακά νοσήματα, εγκεφαλικά, υπέρταση, καρκίνο και πολλές άλλες αρρώστιες.
Τα οφέλη της χορτοφαγίας δεν τελειώνουν εδώ, άνθρωποι που άλλαξαν την διατροφή τους σε χορτοφαγική αναφέρουν ότι άρχισαν να νοιώθουν πιο ενεργητικοί, να έχουν μεγαλύτερη αντοχή και περισσότερο σθένος.

Αλλά και σε νοητικό επίπεδο οι χορτοφάγοι έχουν καλύτερη συγκέντρωση και είναι περισσότερο αποδοτικοί στις σπουδές και στην εργασία τους (δεν είναι τυχαίο ότι  τα μεγαλύτερα μυαλά της ανθρωπότητας ήταν και είναι Χορτοφάγοι).
Το British Medical Journal έκανε μια έρευνα οι οποία βρήκε ότι η χορτοφαγία συσχετίζεται άμεσα με υψηλότερο δείχτη νοημοσύνης (I.Q.).
Παιδιά που στα δέκα τους χρόνια είχαν τους υψηλότερους δείχτες νοημοσύνης είχαν πολλές περισσότερες πιθανότητες να είναι χορτοφάγοι στα 30 τους.
Επίσης, μια πρόσφατη έρευνα του National Institute of Ageing στην Αμερική βρήκε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν τουλάχιστον 3 μερίδες την ημέρα λαχανικών είδαν το ποσοστό νοητικής αλλαγής να μειώνεται σε ποσοστό περίπου 40%!
Αυτό ισοδυναμεί με πέντε χρόνια περίπου νεώτερης ηλικίας!
Υπάρχει ένας μύθος γύρω από τους χορτοφάγους ότι είναι ασθενικοί και ότι δεν παίρνουν βασικές θρεπτικές ουσίες όπως ο σίδηρος,
το ασβέστιο και οι πρωτεΐνες.
Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα μπιφτέκι έχει τις ίδιες θρεπτικές ουσίες με ένα ποτήρι γάλα και 3 μπριζόλες με ένα αυγό, επίσης η σόγια  τα μανιτάρια και οι ξηροί καρποί είναι πολύ καλές πήγες πρωτεϊνών.
Τα πράσινα σκούρα φυλλώδη λαχανικά, οι φακές, τα φασόλια και αρκετά άλλα όσπρια, ο αρακάς, το ψωμί ολικής άλεσης είναι  πολύ καλές πηγές σιδήρου.
Σίδηρος υπάρχει και σε πολλά βότανα όπως στη τσουκνίδα.
Μια χορτοφαγική διατροφή, λόγο της μεγαλύτερης κατανάλωσης φρέσκων λαχανικών και φρούτων, είναι συνήθως πολύ πιο πλούσια σε βιταμίνη C, έτσι επιτυγχάνεται και πολύ καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου που βάζουμε στον οργανισμό μας.

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι χορτοφάγοι έχουν μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής από τους κρεατοφάγους,
είναι λιγότερο υπέρβαροι, πιο ενεργητικοί, έχουν  λιγότερη τάση για κατάθλιψη, καθαρότερο δέρμα, δεν πάσχουν από δυσκοιλιότητα, δείχνουν νεότεροι, είναι λιγότερο επιθετικοί και έχουν μεγαλύτερη γονιμότητα και σεξουαλική απόδοση.

Κάποιες αρρώστιες που έχουν συνδεθεί με την κατανάλωση του κρέατος είναι: ο καρκίνος, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η υπέρταση, οι πέτρες στην χολή, η οστεοπόρωση, οι καρδιακές παθήσεις, οι πέτρες στα νεφρά, το άσθμα, η αρθρίτιδα, ο ρευματισμός  …

ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ !!



 

Αναρτήθηκε την 10 Apr στην κατηγορία οικολογικά νέα / Χορτοφαγία