Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο  κρούστας
  • 1½ λίτρο φρέσκο γάλα [VEGANS-Γάλα Σόγιας ή Ξηρών Καρπών]
  • 200 γρ. (1 φλιτζάνι & 2 κ.σ γεμάτες) σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κ.σ. βούτυρο [VEGANS-Μαργαρίνη]
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 10 σταγόνες μαστιχέλαιο
  • λίγο αλάτι
  • βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα [VEGANS-Μαργαρίνη]
  • κανέλα
  • άχνη ζάχαρη για επικάλυψη

Προετοιμασία

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και  το αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μία επιφάνεια απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας, το βουτυρώνουμε με ένα πινέλο, απλώνουμε από πάνω άλλο ένα φύλλο και τα διπλώνουμε στην μέση,περνάμε με βούτυρο όλη την επιφάνεια.

Στην μία άκρη βάζουμε 5 με 6 κ.σ. κρέμα, διπλώνουμε τις γωνίες και κλείνουμε σαν πακετάκι, περνάμε όλη την μπουγάτσα με βούτυρο.

Για πιο ευκολία:

στρώνουμε σε ταψάκι 4 φύλλα βουτυρωμένα κάτω και ρίχνουμε την γέμιση. Από πάνω βάζουμε 4 φύλλα ακόμη, βουτυρωμένα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30′-40′ , στην μεσαία σχάρα.

Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.