Home οικολογικά νέα ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΙ – ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ [Video]


 

Νίλ Μπάρναρντ, Ιατρός

Η βιομηχανία του κρέατος έχει συμβάλει σε παραπάνω θανάτους Αμερικανών από όλους τους πολέμους του αιώνα μας, όλες τις φυσικές καταστροφές και όλα τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, όλα μαζί. Εάν το κρέας είναι αυτό που ονομάζεις «πραγματικό φαγητό για πραγματικούς ανθρώπους» θα πρέπει να μένεις πραγματικά κοντά σε ένα πραγματικά καλό νοσοκομείο!»

 
Άλμπερτ Αϊνστάιν

“Είναι άποψή μου πως ο χορτοφαγικός τρόπος ζωής με τα αγνά φυσικά αποτελέσματά του στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση θα επηρέαζε με τον πιο ευεργετικό τρόπο τη μοίρα της ανθρωπότητας.”

“Τίποτα δεν θα ευεργετήσει την ανθρώπινη υγεία και θα αυξήσει τις ευκαιρίες επιβίωσης της ζωής στη Γη περισσότερο όσο η εξέλιξη σε ένα χορτοφαγικό διαιτολόγιο.”

 

Η γνωστή ακτιβίστρια και νικήτρια του Βραβείου Πούλιτζερ συγγραφέας, ‘Αλις Ουόκερ έχει πει:

«Ξέρω στην ψυχή μου, το να τρως ένα πλάσμα που το έχουν ανατρέψει για να φαγωθεί, και που ποτέ δεν έχει την ευκαιρία να είναι ένα πραγματικό ων, είναι μη υγιεινό. Είναι σαν… τρως μόνο μιζέρια. Τρως μια πικρή ζωή.

 

ο ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων ΧάρβεΪ Ντάϊμοντ λέει:

«Βάζεις ένα μωρό σε ένα παιδικό κρεβάτι με ένα μήλο και ένα λαγουδάκι.
Εάν φάει το λαγουδάκι και παίξει με το μήλο, θα σου αγοράσω ένα καινούργιο αυτοκίνητο.»

 

Μπέν Φράνκλιν

«Η άρνηση μου να φάω σάρκα δημιουργούσε καμιά φορά πρόβλημα και συχνά μου την λέγανε για την παραξενιά μου, αλλά με αυτά τα μικρά προβλήματα έκανα μεγαλύτερη πρόοδο, διότι είχα περισσότερη καθαρότητα του νου και πιο γρήγορη αντίληψη» .

 

 

Πολ και Λίντα ΜακΚάρτνεϊ 

“Αν τα σφαγεία είχαν γυάλινους τοίχους, όλοι θα γίνονταν χορτοφάγοι”

 

ο καθηγητής φιλοσοφίας Τομ Ρέιγκαν

” ‘Η βια που υφίστανται τα ζώα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που υφίστανται οι άνθρωποι, και είναι απολύτως νόμιμη “.

“Σήμερα εκτρέφουμε 50.000.000.000 ζώα μόνο για να τραφούμε.
Αν σταματήσουμε να τρώμε ζώα, θα σταματήσουμε και να τα εκτρέφουμε,οπότε θα μειωθεί και ο πληθυσμός τους,και όσα υπάρχουν θα έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους

 

Ο Ντέϊβιντ Κόατες, συγγραφέας του βιβλίου «Old MacDonalds Factory Farm»

«Δεν είναι ο άνθρωπος εκπληκτικό ζώο; Σκοτώνει άγρια ζώα – πουλιά, καγκουρό, ελάφια, ένα σωρό άγριες γάτες, ποντίκια, αλεπούδες και ντίνγκος – κατά εκατομμύρια για να προστατέψει τα κτηνοτροφικά ζώα και τις τροφές τους.
Μετά σκοτώνει τα κτηνοτροφικά ζώα κατά εκατομμύρια και τα τρώει. Αυτό με τη σειρά του σκοτώνει τον άνθρωπο κατά εκατομμύρια, διότι τρώγοντας όλα αυτά τα ζώα οδηγείται σε εκφυλιστικές και θανατηφόρες αρρώστιες όπως τα καρδιακά νοσήματα, τα νοσήματα των νεφρών και τον καρκίνο. Οπότε τότε ο άνθρωπος βασανίζει και σκοτώνει εκατομμύρια ακόμα ζώα για να ψάξει να βρει γιατρειά για αυτές τις αρρώστιες.
Ενώ εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι πεθαίνουν από πείνα και υποσιτισμό γιατί το φαγητό που θα μπορούσαν να φάνε χρησιμοποιείται για να παχύνει τα κτηνοτροφικά ζώα. Εν τω μεταξύ, κάποιοι άνθρωποι πεθαίνουν από θλιμμένο γέλιο για την παραλογία του ανθρώπου, που σκοτώνει τόσο εύκολα και τόσο βίαια, και μία φορά τον χρόνο, στέλνει κάρτες που προσεύχονται για «Ειρήνη πάνω στην γη».”

 

Λέοναρντ Τολστόι

«Η χορτοφαγία εξυπηρετεί ως το μέτρο από το οποίο ξέρουμε ότι η αναζήτηση της ηθικής τελειότητας από την πλευρά της ανθρωπότητας είναι γνήσια και ειλικρινής.»

 

 

Μ.Ε. Ένσμινγκερ, PH.D

«Γύρο στις 2,000 λίβρες δημητριακών πρέπει να δοθούν σε ζωντανά για να μπορούν να παράγουν αρκετό κρέας και άλλα παράγοντα της ζωοτροφίας για να μπορούν αυτά να συντηρήσουν έναν άνθρωπο για ένα χρόνο, ενώ 400 λίβρες δημητριακών εάν φαγωθούν απευθείας θα συντηρήσουν έναν άνθρωπο για έναν χρόνο.
Οπότε, μια συγκεκριμένη ποσότητα δημητριακών εάν φαγωθούν απευθείας, ταΐζουν 5 φορές περισσότερους ανθρώπους από το ένα φαγωθούν μη απευθείας με την μορφή ζωικών προϊόντων…»

 

Πυθαγόρας

“Όσο ο άνθρωπος συνεχίζει να είναι ο άσπλαχνος καταστροφέας των κατώτερων ζώντων όντων δεν θα γνωρίσει ποτέ υγεία και ειρήνη. Γιατί όσο οι άνθρωποι κατασφάζουν τα ζώα, θα σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Πράγματι, αυτός που σπείρει τον καρπό του φόνου και του πόνου δεν μπορεί να δρέψει χαρά και αγάπη.”

 

Βούδας

“Το να γίνεις χορτοφάγος είναι να εισέρχεσαι στο ποτάμι που οδηγεί στη νιρβάνα.”


 

 

 

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Isaac Bashevis Singer αποκάλεσε τη διάκριση ανάμεσα στα είδη την “περισσότερο ακραία” μορφή ρατσισμού επειδή τα ζώα είναι στο ελάχιστο ικανά να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και το πιο εύκολο να καταστούν θύματα.

Επειδή όταν τα ζώα αισθάνονται πόνο, ουρλιάζουν, επίσης.

Εάν τα κάψετε, το αισθάνονται. Εάν τους κάνετε ηλεκτροπληξία, το αισθάνονται. Τα ζώα αισθάνονται τον πόνο με τον ίδιο τρόπο και στον ίδιο βαθμό με τους ανθρώπους. Επειδή δεν θέλουν να πεθάνουν. Τα ζώα εκτιμούν τη ζωή τους τόσο όσο και οι άνθρωποι.

Επειδή αισθάνονται το φόβο. Οι τρίχες τους σηκώνονται, ουρούν επάνω τους, και τινάζονται, ακριβώς όπως κάνουμε κι εμείς όταν χάνουμε το μυαλό μας από το φόβο ότι πρόκειται να μας βλάψουν ή να μας σκοτώσουν. Επειδή ανεξάρτητα από το πόσο το τεμαχίζετε, αυτό δεν είναι παρά σάρκα. τα ζώα είναι από σάρκα, κόκαλα, και αίμα, ακριβώς όπως είμαστε κι εμείς, έτσι “το κρέας” είναι ακριβώς ένας ευφημισμός για ένα πτώμα που χρησιμοποιείται ως τροφή.
Επειδή το εμπόριο δεν είναι δικαιολογία για τη σφαγή. Η βιομηχανία μαζικής σφαγής κοτόπουλων, χοιρινών, και άλλων ζώων είναι τεράστια, αλλά είναι καιρός για αυτή να εκλείψει με τον ίδιο τρόπο που έγινε και με το εμπόριο σκλάβων (που επίσης είχε ισχυρά οικονομικά κίνητρα).
Επειδή ούτε οι φυλακές δεν είναι τόσο συνωστισμένες.
Τα ζώα στις βιομηχανικές φάρμες στριμώχνονται σε τόσο λίγο χώρο ώστε πολλά από αυτά είναι ανίκανα να κάνουν οτιδήποτε φυσικό για αυτά για όλη τους τη ζωή.
Επειδή τα φτερά δεν είναι φτιαγμένα για κάτι τέτοιο.

Τα κοτόπουλα, οι χοίροι, και τα άλλα εκτρεφόμενα ζώα δεν αναπνέουν ποτέ φρέσκο αέρα, δεν αισθάνονται τον ήλιο στις πλάτες τους, δεν χτίζουν φωλιές, δεν τρίβουν με τη μουσούδα τα μικρά τους, και δεν κάνουν τίποτα από όλα αυτά τα οποία γεννήθηκαν για να κάνουν.

Επειδή ο καθένας θέλει να είναι ελεύθερος. Ξέρουμε ότι ισχύει για τα πουλιά που αφήνονται ελεύθερα από ένα κλουβί και για τα σκυλιά που βγάζουμε βόλτα στο πάρκο, και ισχύει εξίσου για τα εκτρεφόμενα ζώα: Επιθυμούν την ελευθερία, ακριβώς όπως και οι άνθρωποι.

 

Τζορτζ Μπέρναρντ Σο

«όταν είμαστε ζώντες τάφοι δολοφονημένων ζώων,πως μπορούμε να ελπίζουμε για ιδανικές συνθήκες πάνω στην Γη?»

 



 

Ο Χάρβεϊ Κέλλογκ, μιλώντας για την χορτοφαγία, είπε: «Είναι ωραίο να τρως ένα γεύμα και να μην πρέπει να ανησυχείς για το από τι μπορεί να πέθανε το φαγητό σου.
Αυτό κάνει ένα γεύμα χαράς!»

 

 

Μαχατμα Γκάντι

Υπάρχουν λίγα που χωρίζουν τους ανθρώπους από τα ζώα όλοι αισθανόμαστε τον πόνο, όλοι αισθανόμαστε τη χαρά, όλοι ποθούμε βαθειά να είμαστε ζωντανοί και να ζούμε ελεύθεροι, και όλοι μοιραζόμαστε αυτόν τον πλανήτη από κοινού.

 

 

Αναρτήθηκε την 11 Apr στην κατηγορία οικολογικά νέα / Χορτοφαγία