Home συνταγές Ε. Χυμοί - Αφεψήματα - Κοκτέιλς Γάλα από αμύγδαλα και ξηρούς καρπούς

Φυτικό γάλα που μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το ζωικό , πλούσιο σε ασβέστιο, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και εάν τα αμύγδαλα είναι βιολογικά ,είναι σίγουρα απαλλαγμένο από αντιβιοτικά και φάρμακα.

Υλικά για 3 μέτρια ποτήρια.

Παρασκευή.

  1. Από βραδύς ή τουλάχιστον για 8 ώρες μουσκεύουμε τα αμύγδαλα ,για να ενεργοποιηθούν τα πολύτιμα ένζυμα τους.
  2. Αν θέλουμε τα ξεφλουδίζουμε ή εάν πρόκειται να τα καταναλώσουμε γρήγορα τ΄αφήνουμε και με το φλούδι- με μικρή επιβάρυνση στο χρώμα και απειροελάχιστη στη γεύση.
  3. Βάζουμε τα αμύγδαλα με το νερό στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν πολύ καλά.
  4. Μεταφέρουμε το χυλό που έχει γίνει σε μια γάζα (τουλουπάνι)που την κρατάμε πάνω από ένα μπολ και στύβουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε όλο το γάλα του αμυγδάλου.
  5. Εάν θέλουμε να το γλυκάνουμε χρησιμοποιούμε  μέλι,  μαύρη ζάχαρη, σιρόπι αγάβης ή και στέβια.

TIPS

  •  Αντί για αμύγδαλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ηλιόσπορο ή κολοκυθόσπορο, μακαντέμια, κουκουνάρια, σουσάμι αλλά και φύτρα δημητριακών.
  • Το γάλα διατηρείται για 2 ημέρες στο  ψυγείο.
  • Αποφεύγουμε να το ζεστάνουμε γιατί έτσι καταστρέφουμε  τα ένζυμά του.
  • Τη ψίχα των ξηρών καρπών που μένει την κρατάμε και φτιάχνουμε νόστιμα και θρεπτικά τρουφάκια ή την χρησιμοποιούμε για να εμπλουτίσουμε ένα κέικ.
Α.Χ.

.