Το αγάρ-αγάρ xρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική για να αντικαθιστά τη ζελατίνη.Παράγεται από ένα είδος φυκιού και είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και ιώδιο.
Σταθεροποιεί και πήζει παρασκευάσματα όπως τις μους και το συναντάμε και σε προιόντα στην αγορά με την κωδικοποιημενη ονομασία Ε406.
ΤΡOΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ
Αντικαθιστούμε όση ποσότητα ζελατίνης λέει η συνταγή μας με ίση ποσότητα αγάρ-αγάρ.
Βράζουμε μικρή ποσότητα από ένα υγρό της συνταγής ή ακόμα και λίγο νερό και προσθέτουμε το αγάρ-αγάρ.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί και το αφήνουμε να κρυώσει .
Κατόπιν το προσθέτουμε στα υλικά μας.
Α.Χ.

Ζελέ φρούτων με αγάρ αγάρ

Δείτε συνταγές με αγάρ αγάρ

Αναρτήθηκε την 2 Apr στην κατηγορία Διατροφή / ευεξία / οικολογικά νέα
Tags: