100 γρ. κεμπάπ σόγιας ,4 κουταλιές της σούπας σόγια σος ,1 κρεμμύδι ,1 σκελίδα σκόρδο ,3 μαρούλια ,1 ματσάκι άνiθο ,1 κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος λιωμένο ,1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ,3 φρέσκα κρεμμύδια ,ελαιόλαδο ,2 βιολογικά αυγά ,χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι ,αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε την σόγια και την στραγγίζουμε.
Την βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με την σόγια σος, το κρεμμύδι και το σκόρδο (ψιλοκομμένα) , την ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι, λίγο λαδί και το βούτυρο ,ανακατεύουμε καλά και μαρινάρουμε για μια ώρα.
Το βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά ,κάθε 10 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε για να ξεροψηθεί από όλες τις πλευρές.
Κόβουμε τα μαρούλια σε χοντρά κομμάτια με τα χεριά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε μία ρηχή και πλατιά κατσαρόλα βάζουμε λαδί μέχρι να σκεπάσει όλη την επιφάνεια της , ρίχνουμε τα μαρούλια ,τα κρεμμυδάκια και τον μισό άνηθο (για πιο υγιεινό μαγείρεμα μαραίνουμε τα λαχανικά σε μισό ποτήρι νερό με μια κουταλιά λάδι).
Μόλις κάψουν ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Χτυπάμε τα αυγά με τον χυμό λεμονιού σε ένα μπολ, και προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο από τον ζωμό του φαγητού, ρίχνουμε το αυγολέμονο και κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού ,αφήνουμε στη φωτιά για 1 λεπτό και κατεβάζουμε .
βάζουμε τον υπόλοιπο άνηθο και το κεμπάπ ,ανακατεύουμε και αφήνουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε για να ενωθούν οι γεύσεις.
VEGANS
Όσοι δεν τρώνε γαλακτοκομικά να αφαιρέσουν το βούτυρο και αντί για αυγολέμονο να βάλουν αλευρολέμονο (ίδια διαδικασία με την διαφορά ότι αντικαθιστούμε τα αυγά με το αλεύρι ή με corn flour)