Υλικά για 4 μερίδες

2 φλυτζάνια κίτρινο ρύζι ,500 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν ,1 κολοκυθάκι ,1 μελιτζάνα,1 καρότο ,1 πράσινο μήλο ,2 ντομάτες ,2 κρεμμύδια ,2 σκελίδες σκόρδο ,1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ,1/2 ματσάκι μαιντανό ,1 κουτ. γλυκού ρίγανη ,100 γρ. ελαιόλαδο λίγη σκόνη κρόκο κωζάνης (σαφράν) ,αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικαάκαι τα μανιτάρια σε φέτες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα λαχανικά για 10 περίπου λεπτά και προσθέτουμε και το ρύζι. Το περνάμε και αυτό από το λάδι για 2 λεπτά και ρίχνουμε  4 φλυτζάνια ζεστό νερό ή για ακόμα περισσότερη γεύση ζωμό λαχανικών , σκεπάζουμε το τηγ’ανι και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε τον κρόκο κωζάνης , ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα.

Πρίν να σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό ή κόλιανδρο.

ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Εναλλακτικά για να είναι πιο ελαφρύ και υγιεινό το φαγητό μας μπορούμε να το κάνουμε στον φούρνο. Ψήνουμε πρώτα τα λαχανικά σε ένα ταψί περίπου για 30 με 40 λεπτά, προσθέτουμε το ρύζι και το νερό ή τον ζωμό, σκεπάζουμε το τάψι με ενα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.

ξεσκεπάζουμε προσθέτουμε τον κρόκο κωζάνης ,ανακατεύουμε και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά .