4 αραβικές πίτες
1 ντομάτα
4 φύλλα μαρουλιού
8 κουταλιές της σούπας τζατζίκι
1κρεμμύδι
Υλικά για φαλάφελ
1 φλιτζάνι τσαγιού ρεβίθια
1 φλιτζάνι τσαγιού φάβα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδας σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανός
1/2 κουταλιά του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας νερό
αλάτι – πιπέρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα όσπρια στο νερό, τα στεγνώνουμε καλά και τα τρίβουμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Τρίβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό στο μούλτι, βάζουμε όλα τα υλικά για το φαλάφελ σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε την ζύμη για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Πλάθουμε μπιφτέκια και τα τηγανίζουμε (για πιο υγιεινό μαγείρεμα τα ψήνουμε στον φούρνο πάνω σε ένα λαδωμένο ταψί η στο γκριλ).
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι και την ντομάτα .
- Σε κάθε πίτα βάζουμε ένα φύλλο από το μαρούλι ,ντομάτα, κρεμμύδι, , 2 μπιφτέκια κομμένα στην μέση , 2 κουταλιές της σούπας τζατζίκι και την τυλίγουμε.
Όσοι δεν τρώνε γαλακτοκομικά μπορούν να μην βάλουν τζατζίκι ,εναλλακτικά μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια μαγιονέζα από τοφού.