Υλικά για 4 άτομα
12 χορτοφαγικά λουκάνικα ,8 πράσινες πιπεριές ,4 πιπεριές κέρατο ( όχι καυτερές) ,4 κίτρινες πιπεριές ,1 κιλό ώριμες ντομάτες ,1 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας ,4 σκελίδες σκόρδα ,1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ,2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη ,200 γρ. ελαιόλαδο ,1 ποτήρι λευκό κρασί ,αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και τις κόβουμε σε τέταρτα, κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες και ψιλοκόβουμε τα σκόρδα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τις πιπεριές ,την ρίγανη και λίγο αλάτι. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε τα λουκάνικα και το σκόρδο, τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές τα λουκάνικα και σβήνουμε με το κρασί.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τον πελτέ και τις ντομάτες που πριν έχουμε περάσει από τον τρίφτη ,προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρεύουμε για αλλά 10 λεπτά η μέχρι να φύγουν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Λαδώνουμε ελαφρά τα λουκάνικα και τις πιπεριές.
πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη, ρίχνουμε και το κρασί και τα βάζουμε στον φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μισό ποτήρι νερό με μια κουταλιά της σούπας λάδι, αφήνουμε 5 λεπτά και ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα λουκάνικα και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για αλλά 10 λεπτά .