Υλικά για 4 άτομα

4 μελιτζάνες φλάσκες ,400 γρ. κιμάς σόγιας κοκκινιστός ,500 γρ. μπεσαμελ ,200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ,1/2 ματσάκι μαϊντανό ,100 γρ. ελαιόλαδο ,1 κουταλιά της  γλυκού ρίγανη ,αλάτι – πιπέρι

δείτε την συνταγή για κιμά σόγιας κοκκινιστό

δείτε την συνταγή για μπεσαμέλ

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες στην μέση κατά μήκος και χαράζουμε την σάρκα τους με ένα μαχαίρι.

Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το ελαιόλαδο την ρίγανη και αλατοπίπερο και περνάμε τις μελιτζάνες, στη συνεχεία τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στους 180 στο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

Χωρίς να τις βγάλουμε από το ταψί στρώνουμε πάνω σε κάθε μελιτζάνα περίπου 50 γρ. κιμά σόγιας και βάζουμε  3  κουταλιές της σούπας μπεσαμέλ, και το τελειώνουμε με την τριμμένη παρμεζάνα , ψήνουμε για αλλά 20 λεπτά.