Υλικά για 4 άτομα

100 γρ. κεμπάπ σόγιας ,5 κουταλιές της σούπας σόγια σος ,1 κιλό μικρά κρεμμύδια για στιφάδο ,5 σκελίδες σκόρδο ,5 ώριμες ντομάτες ,1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας ,1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τυρί Σαν Μιχάλη η άλλο κίτρινο τυρί ,1 κουταλιά γλυκού ρίγανη ,1 κουταλιά γλυκού κανέλα ,1 κουταλιά γλυκού δεντρολίβανο ,2 φύλλα δάφνης ,1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί ,1κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος ,ελαιόλαδο ,αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το κεμπάπ και το στραγγίζουμε.

Σε μια λεκάνη βάζουμε το κεμπάπ ,την σόγια σος ,την μίση ρίγανη, δυο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και λίγο λαδί. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να μαριναριστεί για μια ώρα. Το βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το βούτυρο και λίγο λαδί και ανακατεύουμε συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι το κεμπάπ να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια ολόκληρα και το σκόρδο ψιλοκομμένο (για πιο υγιεινό μαγείρεμα μαραίνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μισό ποτήρι νερό με μια κουταλιά λάδι).

Μόλις ροδίσουν τα κρεμμύδια βάζουμε τον πελτέ ντομάτας ανακατεύουμε λίγο να διαλυθεί στο λάδι και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί , ρίχνουμε τις ντομάτες (που τις έχουμε τρίψει στον τρίφτη,) , τα μπαχαρικά και την ζάχαρη , μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου ή μεχρι να δεσει η σάλτσα .

Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και ρίχνουμε το κεμπάπ, αφήνουμε 10 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε .

veg

   VEGANS

Όσοι δεν τρώνε γαλακτοκομικά μπορούν να μην βάλουν βούτυρο και τυρί.