Υλικά για 4 άτομα
100 γρ. κεμπάπ σόγιας ,4 κουταλιές σούπας σόγια σος ,1 μεγάλο κρεμμύδι ,3 σκελίδες σκόρδο ,1 κουταλιά σούπας ρίγανη ,χυμό από ένα λεμονί ,1 κουταλιά του γλυκού ξερό κόλιανδρο ,1/3κουπας ελαιόλαδο ,1 κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος ,αλάτι – πιπέρι ,1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το κεμπάπ και το στραγγίζουμε καλά. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Σε μια λεκανιτσα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά και ανακατεύουμε συχνά για να ξεροψηθεί από όλες τις πλευρές .
πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τον μαιντανό.
Συνοδεύεται με πατάτες (τηγανιτές ή ψητές) ή με ρύζι.
Όσοι δεν τρώνε γαλακτοκομικά μπορούν να μην χρησιμοποιήσουν βούτυρο.