Υλικά για 4 άτομα

1 κουτί κανελόνια ,200 γρ. κιμά σόγιας ,1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ,1 μπολ μαϊντανό ψιλοκομμένο ,3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ,λίγο ελαιόλαδο για τσιγάρισμα ,αλάτι ,πιπέρι ,πάπρικα ,2 φλιτζάνια μπεσαμέλ

Υλικά για μπεσαμέλ

1/2 λίτρο γάλα ,2 αυγά ,3 κουταλιές της σούπας αλεύρι ,2 κουταλιές της σούπας φυτικό βούτυρο ή 3 ελαιόλαδο ,100 γρ.  τριμμένο κεφαλοτύρι η γραβιέρα ,λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο ,αλάτι ,άσπρο πιπέρι

Προετοιμασία Μπεσαμέλ

(κανονικός τρόπος παρασκευής)

Σε κατσαρόλι ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε διαρκώς με αυγογδαρτη και μόλις πάρει χρώμα χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα που πριν το έχουμε ζεστάνει. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πάρει βράση και να δέσει η μπεσαμέλ. Την αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε αλάτι, άσπρο ,πιπέρι , μοσχοκάρυδο, το τυρί και τα αυγά  ανακατεύοντας συνεχώς .

(χωρίς τσιγάρισμα)

Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι το γάλα ,το αλεύρι και το βούτυρο ανακατεύουμε με τον αυγογδάρτη μέχρι να πάρει βράση το γάλα και πήξει η κρεμά ,κατεβάζουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά χωρίς να σταματήσουμε  να ανακατεύουμε.

Μουλιάζουμε και στραγγίζουμε τον κιμά.

Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τον κιμά και το κρεμμύδι.  Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και της μισές ντομάτες, και βράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.  Όταν βράσει προσθέτουμε τον μαϊντανό και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα του κιμά στην μπεσαμελ και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί και βάζουμε στον πάτο, λίγη από την ντομάτα κομμένες σε φέτες.

Γεμίζουμε τα κανελόνια και το μείγμα που θα περισσέψει το περιχύνουμε από πάνω.

Ρίχνουμε και την υπόλοιπη ντομάτα και  πασπαλίζουμε με το τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

veg                                    VEGANS

Όσοι δεν τρώνε γαλακτοκομικά μπορούν να αφαιρέσουν τα τυριά και αντί για μπεσαμέλ να βάλουν πουρέ πατάτας που θα προετοιμάσουν ως εξής: Παίρνουμε 4 μεγάλες πατάτες τις πλένουμε καλά και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο, τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να γίνουν μαλακές ,τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε στον μύλο ή με ένα πιρούνι, προσθέτουμε μισό ποτήρι ζεστό νερό, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι και άσπρο πιπέρι , ανακατεύουμε καλά με αυγογδαρτη.

Για να γίνει ο πούρες πιο αφράτος ώστε να απλώνεται πιο εύκολα προσθέτουμε λίγη φυτική κρέμα .

Όταν στρώσουμε τον πουρέ στο ταψί πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο